1e Groene Michelin-sterren in NL | Voor duurzame gastronomie

Dit weekend lekte de Michelingsterren al uit, Michelin had ze per ongeluk al in hun app gezet. Vanochtend was er een online ceremonie in een leeg Nieuwe DelaMar. En daar werden voor het eerst ook groene Michelin sterren uitgedeeld. Op hun eigen site zeggen ze onder andere het volgende over: Een eigen moestuin, werken met lokale boeren en streven naar een no-waste keuken zijn maar enkele initiatieven die stilaan gemeengoed worden. De inspanningen van early adopters om hun collega’s te inspireren werpen steeds meer hun vruchten af. Een duurzame gastronomie is de toekomst en deze rolmodellen verdienen daarom alle lof. De Michelin Gids heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor maatschappelijke uitdagingen en zet zich actief in voor een duurzame toekomst. Met de groene ster willen we een vitrine geven aan goede praktijken op ecologisch vlak, en dat over heel de wereld. Als Michelin Gids zetten wij graag onze schouders onder deze initiatieven.

In Nederland kregen de volgende restaurants een Groene Ster: De Librije, Bolenius en De Kas in Amsterdam, Lokaal in Doetinchem, De Nieuwe Winkel in Nijmegen, Restaurant One in Roermond, Aan Sjuuteänjd in Schinnen en Het Seminar in Zenderen.

De Librije en Inter Scaldes behouden hun drie sterren. Hans van Wolde krijgt met zijn  nieuwe restaurant Brut172 in een klap twee sterren en 212 in Amsterdam krijgt er eentje bij.

Lees hier meer over de Michelinsterren van 2021.

ChvZ

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl