Austrian Wine Forum | @Fitzgerald Rotterdam

Master of Wine Frank Smulders organiseert vandaag het Austrian Wine Forum, na twee eerdere succesvolle gelijksoortige evenementen rondom Spanje. Het Austrian Wine Forum is een educatief evenement met 4 grote masterclasses gegeven door verschillende topproducenten uit het land en vindt plaats in Restaurant Fitzgerald in Rotterdam. Dit restaurant ligt aan het Gelderseplein bij de gezellige Wijnhaven. In de ruimte rechts van de receptie zijn er twee lange tafels opgesteld voor de cursisten. De sprekers zitten achter een tafel voor in de zaal.

De volgende thema’s en sprekers komen aan de orde:

Wachau: het beroemdste wijngebied van Oostenrijk, bekend van de wijn ’n de natuurstenen muren op de terrassen,  wordt toegelicht door de organisatie Vinea Wachau bij monde van twee topproducenten, Roman Horvath MW van Domäne Wachau en Franz Hirtzberger jr. 20 wijnen van 20 producenten worden geproefd.

Wellanschitz is één van de leidende producenten in Mittelburgenland, waar de Blaufränkisch domineert. De jonge Stefan Wellanschitz presenteert zowel zijn eigen Kolfok wijnen van grüner veltliner en blaufränker als die van het ouderlijk wijngoed en bespreekt het gebied.

Steiermark: dit wijngebied op de grens van Slovenië produceert unieke witte wijnen van o.a. sauvignon blanc en chardonnay (morillon). Andreas Sattler presenteert het gebied en zijn beste wijngaarden met wijnen van alle 12 leden van de STK vereniging.

Gernot Heinrich, befaamd om zijn rode wijnen en onlangs overgestapt op de ‘natuurwijn benadering’ bespreekt aan de hand van zijn wijnen deze nieuwe filosofie en het terroir van Burgenland Neusiedlersee en Leithaberg.

Er wordt geproefd wordt met Zalto glazen en Fitzgerald – sinds 2017 in het bezit van een Michelinster – serveerde prachtige lunchgerechtjes met oester, sukade en dikke Spaanse soep. Dit was geen broodjeslunch, zoveel is duidelijk.

Frank Smulders MW organiseert regelmatig themaproeverijen als dit Austrian Forum. Bij Smulders MW ben je gegarandeerd van een inhoudelijke tasting met topsprekers, ook in studiereizen is Smulders gespecialiseerd.

 

ChvZ

 

Frank Smulders MW

Fitzgerald

Foto: The Wachau – photo by vinea-wachau.at


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu