29, 30-4 & 1-5 @Kop van Oost | team Bokkedoorns in charge

Op 29, 30 april en 1 mei 2019 komt de brigade van het twee sterrenrestaurant De Bokkedoorns uit Overveen koken bij De Kop van Oost in Amsterdam. Het jonge en dynamische team van De Bokkedoorns staat gedurende drie dagen garant voor een bijzonder menu. Bevriende horecaondernemers Pascal Beeren van De Bokkedoorns en Boudewijn Siliakus van De Kop van Oost kwamen tijdens een rondje golf tot het lumieuze idee om op deze manier de krachten te bundelen. ‘De Kop van Oost invitational’ is een culinaire manier om gasten te verrassen. De Bokkedoorns is de eerste collegazaak waarmee dit concept invulling krijgt.

Tijdens ‘De Kop van Oost invitational’ kookt de brigade van De Bokkedoorns een speciaal viergangenmenu, ontwikkeld door chef Roy Eijkelkamp. De avond, inclusief champagne aperitief, amuses en een uitgebreid viergangendiner wordt aangeboden voor €65,-.

De Kop van Oost is een transparante, lichte zaak met een prominente bar met love seats, een aangebouwde serre en een groot terras in de zon aan het water. Het indrukwekkende interieurontwerp kwam in samenwerking met designer Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek tot stand. Een plek in Amsterdam Oost waar je de hele dag en avond terecht kan. Voor een goede kop koffie, lunch, borrel en diner. Het is tevens een plek die zich uitstekend leent als smaakvolle locatie voor een zakelijke afspraak met een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid. “De Kop van Oost staat voor simpelweg genieten met een gouden randje. Dat komt in de ambiance, de service, het terras en in het eten en drinken terug”, aldus de ondernemers.

Op de menukaart staan klassiekers met een twist voor verrassend toegankelijke prijzen. Er is veel aandacht voor goed en lekker eten, het borrelmoment en cocktails. Zo vertelt chef-kok Nick Holter: “De gerechten van De Kop van Oost zijn verrassend en voor een breed publiek toegankelijk. Dat wil zeggen dat fijnproevers hun hart kunnen ophalen, maar dat iemand die spontaan uit eten wil ook volop keuze heeft. De basis van de gerechten is de klassieke Franse keuken met internationaal invloeden en een eigen twist. Deze signatuur maakt de gerechten spannend waardoor je keer op keer terug wilt komen.”

De knappe koppen van Oost

De Kop van Oost is het concept van drie jonge ondernemers: Eshwin Boetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Dit jonge team staat garant voor leuke initiatieven en ambitieuze plannen. De samenwerking met De Bokkedoorns is hiervan een prachtig voorbeeld. Als dit aanslaat volgen er meerdere initiatieven van ‘De Kop van Oost invitational’, waaronder de overname van de bar door bartenders van een gerenommeerde cocktailbar.

Over De Bokkedoorns

Gastvrijheid met klasse is de passie van De Bokkedoorns. Elk gerecht op de kaart wordt met liefde en vakmanschap bereid en vol aandacht en passie aan tafel geserveerd. Restaurant De Bokkedoorns, op een steenworp afstand van Haarlem en Amsterdam, bevindt zich midden in een uniek duingebied met een wijds uitzicht over een betoverend duinmeer. Eigenaar Pascal Beeren en zijn team bedrijven dagelijkse culinaire topsport. De jonge en dynamische brigades, aangevoerd door chef-kok Roy Eijkelkamp en meestergastheer Peter Bruins, staan voor kennis van zaken, interesse en teamspirit. In 1978 werd De Bokkedoorns bekroond met de eerste Michelinster en in 1991 met de tweede.

Overige informatie over De Kop van Oost

Bokkedoorns event        : 29, 30 april, 1 mei 2019

Tijd                                  : Ontvangst: 18:30, aanvang diner: 19:00 uur

Reserveren                      : Kan eenvoudig via Kop van Oost reserveren

Adres                               : Zeeburgerpad 1, Amsterdam

Website                           : dekopvanoost.com

E-mail                              : info@dekopvanoost.com
Facebook                         : https://www.facebook.com/deKopvanOost/
Instagram                        : https://www.instagram.com/dekopvanoost/
#                                      : dekopvanoost


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu