Adventswijn

Vandaag, 2 december, is de eerste Adventszondag. Voordat we het in de gaten is het alweer bijna kerstmis. Velen leven naar de kerstdagen toe, sommigen vinden het toeleven zelfs leuker dan de dagen zelf. Deze aanloop naar kerstmis heet in het christelijke geloof advent, en advent staat hier voor komst. Afgeleid van het Latijnse woord adventus. In de adventstijd zitten vier zondagen en sommigen branden elke zondag een kaars. Daarvoor zijn speciale kandelaars met vier houders. Op kerstavond branden dan vier kaarsen.

Voor kinderen bestaan er adventskalender waarbij er iedere dag een luikje kan worden geopend waarachter iets lekkers zit.

Aldi komt dit jaar met een adventskalender voor grote mensen.

Van wijn dus. In een enorme doos zitten 24 door elkaar heen genummerde luikjes die ieder een klein flesje wijn bevatten. De kenners zullen uit deze doos de signature van Les Grands Chais de France herkennen. Tien kleine flesjes rode wijn van JP. Chenet, Calvet en Eschenauer en deze producenten maken ook de liquide inhoud van de 7 flesjes mousserende wijn en 7 flesjes wit en rosé.

Een hartstikke leuk idee.

Voor degenen die het rustig aan willen doen met de alcohol… De inhoud van de flesjes is 187 milliliter, daar val je je geen buil aan.

Vandaag mag de doos worden aangebroken. De inhoud loopt door tot 24 december. Op sommige dagen  neem je er dan maar 2.

In diverse Aldi filialen worden nog dozen aangeboden voor € 49,99. Ze worden niet meer aangeleverd, dus als het is uitverkocht… gewoon even naar een andere Aldi lopen.

Zalige Advent!

Aldi adventswijn

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu