AH Excellent Selectie Wijnen | Rood

Albert Heijn heeft in haar grote wijnportfolio een Excellent Selectie in haar winkels, dan krijgt de klant de beste selectie van Albert Heijn van dat product. Ook in de wijnafdeling is dus een Excellent Selectie, te herkennen aan een gouden sticker met de woorden Excellent Selectie op het label. AH Excellent is zogezegd het top-huismerk van Albert Heijn, met producten voor speciale gelegenheden en de feestdagen. ‘Of het nu om wijn, olie of kaas gaat, de producten van AH Excellent zorgen voor dat beetje meer, wat hogere kwaliteit en ze zijn net even anders. Achter elk AH Excellent-product zit een bijzonder verhaal. Het zijn producten die je eerder in een speciaalzaak dan in een supermarkt verwacht’, aldus Albert Heijn.

In 2016 zijn de wijnkopers van AH begonnen met 6 Excellent Selectie wijnen, inmiddels zijn er 20, 8 rood en 9 wit, 2 mousserend en 1 rosé. ‘Het gaat om wijnen uit de bekendste, klassieke wijngebieden en om populaire druivenrassen. Bordeaux en Rioja zitten er natuurlijk bij, maar ook een sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland en Prosecco uit Italië, omdat die zo karakteristiek en geliefd zijn. We selecteren wijnen die je op allerlei momenten kunt drinken, zoals bij de borrel of een diner.

De 20 wijnen zijn archetypisch voor hun gebied. De handtekening van de wijnmaker staat op het label, voor de wijnen wordt getekend door de hoofdverantwoordelijke. De wijnkopers van Albert Heijn gaan aan de slag met de wijnmakers in ieder gebied om de perfecte cuvée samen te stellen. In de Rioja en Bordeaux krijgt een wijn houtrijping bijvoorbeeld omdat dat daar gebruikelijk is, maar in de Rueda weer niet.

Alle twintig Excellent Selectie zijn niet te versmaden én bijzonder populair, in dit artikel bespreken we de rode wijnen:

 • Ook deze AH Excellent Selectie Bordeaux biedt het beste wat Bordeaux te bieden heeft en is jong op zijn best: strak, elegant en barstens vol zwart fruit.
 • AH Excellent Selectie Medoc :  De meeste klassieke Médocs zijn zogenaamde bewaarwijnen, die worden pas lekker als ze 5 à 6 jaar oud zijn, maar deze is jong juist op z’n best. Niet bewaren dus, maar meteen opentrekken bijvoorbeeld bij een malse ribeye, entrecote of eendenborst.
 • De sappig fruitige Spätburgunder, zo heet pinot noir in Duitsland, uit de Pfalz. Fruitig met een klein aangenaam droogje, met deze spätburgunder verleid je rode wijn haters, die gaan overstag: AH Excellent Selectie Spätburgunder
 • AH Excellent Selectie Côtes du Rhône Villages:  Heerlijke easy-drinking soepele rode Rhône, sappig met een licht pepertje. Heerlijk om zo te drinken, combineert ook makkelijk met allerlei gerechten. Van kip tot chili con carne.
 • AH Excellent Selectie Viña Lorea Rioja Crianza:  Crianza is de Spaanse term voor minimaal een jaar houtrijping. De wijn is zacht en soepel, maar blijft fruitig. Een mooi klassiek glas wat makkelijk combineert met vlees, pasta en kaas. Ook solo een goede keuze. Deze Rioja is ook te verkrijgen in een handig klein flesje van 0,375 liter.
 • AH Excellent Selectie Cangrande Valpolicella Ripasso:  Ripasso betekent dat de wijn een tweede keer vergist op de toegevoegde druivenvelletjes van de Amorona. Daardoor heeft de wijn veel structuur en intens fruit als kersen en frambozen. Deze wijn is sowieso heerlijk en doet het goed bij pasta en pittige kaas. A match made in heaven.
 • AH Excellent Selectie Chianti Classico: Classico is het oudste en kwalitatief het beste gebied binnen de Chianti regio. Sangiovese regeert hier en de wijn heeft daardoor heeft frisse fruitzuren en zachte doch merkbare tannines. Doet het heel goed bij gerechten waar ook tomaat inzit.

 

De prijzen variëren tussen de € 6,99 voor en € 9,29.
De AH Selectie wijnen zijn regelmatig in de aanbieding.
De wijnen hebben een schroefdop of in geval van houtopvoeding (afgezien van de Australische shiraz) een kurk.

ChvZ

AH Excellent Selectie Wijnen

 


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


  Hoofdmenu
  error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl