Albert Heijn | Excellent Selectie Wijnen

Albert Heijn heeft in haar grote wijnportfolio een Excellent Selectie in haar winkels, dan krijgt de klant de beste selectie van Albert Heijn van dat product. Ook in de wijnafdeling is dus een Excellent Selectie, te herkennen aan een gouden sticker met de woorden Excellent Selectie op het label. AH Excellent is zogezegd het top-huismerk van Albert Heijn, met producten voor speciale gelegenheden en de feestdagen. ‘Of het nu om wijn, olie of kaas gaat, de producten van AH Excellent zorgen voor dat beetje meer, wat hogere kwaliteit en ze zijn net even anders. Achter elk AH Excellent-product zit een bijzonder verhaal. Het zijn producten die je eerder in een speciaalzaak dan in een supermarkt verwacht’, aldus Albert Heijn wijnkoper Houtzager.

In 2016 zijn de wijnkopers van AH begonnen met 6 Excellent Selectie wijnen, inmiddels zijn er 16. Wijnkoper Barbera Houtzager destijds bij de lancering in de Allerhande ‘Het gaat om wijnen uit de bekendste, klassieke wijngebieden en om populaire druivenrassen. Bordeaux en Rioja zitten er natuurlijk bij, maar ook een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland en Prosecco uit Italië, omdat die zo karakteristiek en geliefd zijn. We selecteren wijnen die je op allerlei momenten kunt drinken, zoals bij de borrel of een diner.

De 16 wijnen zijn archetypisch voor hun gebied. De handtekening van de wijnmaker staat op het label, voor de wijnen wordt getekend door de hoofdverantwoordelijke. De wijnkopers van Albert Heijn gaan aan de slag met de wijnmakers in ieder gebied om de perfecte cuvée samen te stellen. In de Rioja, Bordeaux en Alentego krijgt een wijn houtrijping bijvoorbeeld omdat dat daar gebruikelijk is, maar in de Rueda weer niet.

Alle zestien Excellent Selectie zijn niet te versmaden, hier een paar aanbevelingen die bij een mooi diner niet misstaan:

  • AH Excellent Selectie Medoc :  De meeste klassieke Médocs zijn zogenaamde bewaarwijnen, die worden pas lekker als ze 5 à 1 jaar oud zijn, maar deze is jong juist op z’n best. Niet bewaren dus, maar meteen opentrekken bijvoorbeeld bij een malse ribeye, entrecote of eendenborst.
  • De wijnkopers togen voor een typisch Italiaanse Pinot Grigio naar Noord-Italië. Samen met wijnmaker Massimo Marasso werden de druiven voor deze verfrissende witte wijn geselecteerd.  Appel, meloen en daarbij wat kruidigheid. Een heerlijke stand-alone glas, ook prima bij salades en vis.
  • De sappig fruitige Spätburgunder, zo heet pinot noir in Duitsland, uit de Pfalz. Fruitig met een klein aangenaam droogje, met deze spätburgunder verleid je rode wijn haters, die gaan overstag: AH Excellent Spätburgunder
  • Ook deze Medoc biedt het beste wat Bordeaux te bieden heeft en is jong op zijn best: strak, elegant en barstens vol zwart fruit.
  • Coteaux Bourguignons: zacht, fruitig, licht tropisch en crèmig met mooie zuren. Een zeer aangename instap Bourgogne: AH Excellent Coteaux Bourguignons
  • Côte de Provence rosé: typisch Provence rosé met mineraliteit, zachtheid en fruit: AH Excellent Provence Rosé
  • Rueda wordt steeds beroemder vanwege hun frisse, fruitige witte wijnen. Zo ook deze AH Excellent Selectie Rueda Palacio del Almirante
  • Een karakteristieke krachtige en sappige shiraz – syrah – uit Australië. Heerlijk bij de borrel of bij de BBQ: AH Excellent Barossa Shiraz

De prijzen variëren tussen de  € 6,99 voor en € 8,99.
De AH Selectie wijnen zijn regelmatig in de aanbieding.
De wijnen hebben een schroefdop of in geval van houtopvoeding een kurk

ChvZ

AH Excellent Selectie Wijnen


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl