Albert Heijn | Excellent Selectie Wijnen

Albert Heijn heeft een Excellent Selectie in haar winkels, dan krijgt de klant de beste selectie van Albert Heijn van dat product. Ook in de wijnafdeling is een Excellent Selectie. AH Excellent is zogezegd het top-huismerk van Albert Heijn, met producten voor speciale gelegenheden en de feestdagen. ‘Of het nu om wijn, olie of kaas gaat, de producten van AH Excellent zorgen voor dat beetje meer, wat hogere kwaliteit en ze zijn net even anders. Achter elk AH Excellent-product zit een bijzonder verhaal. Het zijn producten die je eerder in een speciaalzaak dan in een supermarkt verwacht’, aldus Albert Heijn wijnkoper Houtzager.

In 2016 zijn de wijnkopers van AH begonnen met 6 Excellent Selectie wijnen, inmiddels zijn er 15. Zoals wijnkoper Barbera Houtzager in de Allerhande van begin dit jaar zei ‘Het gaat om wijnen uit de bekendste, klassieke wijngebieden en om populaire druivenrassen. Bordeaux en Rioja zitten er natuurlijk bij, maar ook een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland en Prosecco uit Italië, omdat die zo karakteristiek en geliefd zijn. We selecteren wijnen die je op allerlei momenten kunt drinken, zoals bij de borrel of een diner.

De 15 wijnen zijn archetypisch voor hun gebied. De handtekening van de wijnmaker staat op het label, voor de wijnen wordt getekend door de verantwoordelijke. De wijnkopers van Albert Heijn gaan aan de slag met de wijnmakers in ieder gebied om de perfecte cuvée samen te stellen. In de Rioja, Bordeaux en Alentego krijgt een wijn houtrijping bijvoorbeeld omdat dat daar gebruikelijk is, maar in de Rueda weer niet.

Alle vijftien Excellent Selectie zijn niet te versmaden, hier een paar aanbevelingen die bij een mooi diner niet misstaan:

  • De superzacht crèmige houtgerijpte Nabia van onder andere antao vaz. Witte wijnen uit Alentejo zijn heerlijk.
  • De sappig fruitige Spätburgunder uit de Pfalz, fruit met een klein aangenaam droogje
  • Coteaux Bourguignons: zacht, fruitig, licht tropisch en crèmig met mooie zuren. Een zeer aangename instap Bourgogne.
  • Valpolicella Ripasso van deels ingedroogde druiven. Intens, complex en elegant.
  • Côte de Provence rosé: typisch Provence met mineraliteit, zachtheid en fruit.
  • Een sappige rode Côtes du Rhone Villages met voldoende backbone om een maaltijd te begeleiden.

De prijzen variëren tussen de  € 6,99 voor o.a. sappige houtgerijpte Vina Lorea Rioja Crianza en
€ 8,99 voor de stevige zwart fruitige Barossa Valley. Er is ook nog een Prosecco van € 7,99.
De wijnen hebben een schroefdop of in geval van houtopvoeding een kurk

ChvZ

AH Excellent Selectie Wijnen


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu