Amaracmand uit Romagna | Biologisch geprezen

Op de Bellavita Expo in de RAI Amsterdam werd de Imperfetto rode wijn van de Amaracmand organic winery uit Romagna (Italië) uitgeroepen tot de beste Italiaanse wijn door de Bellavita jury. Drie dagen lang liepen de jury-leden rond om te proeven. Vorig jaar viel hetzelfde huis ook al in de prijzen met de Tranquel. Het was vooral de puurheid van de wijn die een belangrijke rol speelde bij deze waardering.

Amaracmand werkt samen met Sunny Tables om Nederland en Vlaanderen kennis te laten maken met hun wijnen.

Beide bedrijven zijn volop in ontwikkeling en hebben passie voor biologische wijnen. Amaracmand maakt momenteel drie wijnen, nl. twee rode wijnen, Tranquèl en de meest iconische wijn Imperfetto. Verder maken ze een licht bruisende witte wijn Madam” Titì, vernoemd naar de eigenaresse, Tiziana Matteucci.

Alle wijnen hebben al diverse prijzen (medailles) gewonnen. Amaracmand uit Sorrivoli is momenteel een nieuwe Winery aan het bouwen onder architectuur van Fiorenzo Valbonesi, die ook de kelders van het bekende wijnhuis Antinori in Toscane heeft ontworpen. Naar men verwacht zal deze nieuwe winery, samen met de aanplant in 2015 van nieuwe kwaliteits-wijngaarden zal Amaracmand naar een nog hoger niveau qua kwaliteit en productiviteit brengen.

De druiven worden hand geplukt en gesorteerd. De druiven -100 % Sangiovese- worden 20 dagen gedroogd en daarna geperst. De wijn bevat geen toegevoegde sulfiet en geen allergenen. Na rijping op houten vaten van 500 liter, rijpt de Imperfetto nog minimaal 6 maanden op fles op een hoogte van meer dan 1000 meter. Het is gebleken dat dit positief werkt voor de ontwikkeling van de wijn.

De stijl van deze wijnen laat zich het beste omschrijven als rustiek met ‘stal’, de Tranquel en de Imperfetto zijn wijnen om bij te eten. Lichtgekoeld komen ze het bete tot hun recht.

ChvZ

Importeur NL en België: Sunny Tables

Amaracmand


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu