Amstelveens Culinair Imperium | The Winekitchen at Home

Het oude Dorp van Amstelveen maakt een culinaire revival door met nieuwe restaurants, café’s en lunchzaken. Remco en Jessica Snoek stonden mede aan de wieg van de wederopstanding van het oude Amstelveen. The Winekitchen is inmiddels, 10 jaar jong, een oude bekende naam in de Amstelveense horeca. Hun wijn, wat-de-pot-schaft en specialiteiten zijn zo aangeslagen dat reserveren al vanaf dag één nodig was. Hun horecaplannen hebben 4 jaar geleden uitbreiding gekregen met het visrestaurant Winekitchen at Sea.

At Sea is gevestigd in het fraai gerestaureerde historische gebouw De Bajes in het oude centrum van Amstelveen. The WineKitchen At Sea is een mooie, grote zaak met prachtige ramen en veel licht.

Vis, wijn en spijs en alles is onwijs goed. Met de monumentale gevel van De Bajes als decor en de fraaie inrichting voelt en oogt deze plek bijzonder comfortabel.  Chef-kok Edo Kamping zwaait hier de scepter, de hospitality is in goede handen van de gastvrouwen, Bianca, Jessica en Petra.

Sinds 1 februari heeft deze horecacombinatie – Jessica en Remco zijn nu mede-eigenaren samen met Edo Kamping en Bianca van den Berg – de Winekitchen at Home heropend. Tien jaar geleden was het nog te veel en te vroeg, de tijd is er nu rijp voor.

In The WineKitchen at Home worden onder andere producten van beide restaurants verkocht voor thuisgebruik. Maar het assortiment bestaat uit veel meer allerhande bijzondere, smaakvolle en unieke delicatessen, in combinatie met een groot aanbod wijnen.

Eén wijn wil ik hier noemen, want deze wijn is door een Amstelvener gemaakt: Davide di Bella woont de helft van het jaar in Amstelveen, de andere helft is hij te vinden op zijn agriturismo in Sicilië. De Bizantino Etna Bianco DOC 2017 wordt gemaakt van carricante & cataratto. De wijn heeft een typisch aantrekkelijk Italiaans bittertje en heeft een medium volle afdronk met veel wit fruit. Maar dit is bepaald niet de enige wijn in de Winekitchen at Home, er staan er honderden. Voor ieder wat wils, en voor iedere portemonnee wat wils.

The WineKitchen At Home is van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 19 uur geopend en op zondag van 11 tot 17 uur. Er kan geluncht worden met broodjes en oesters, er is een assortiment vlees van Nice to Meat waaronder de verrukkulluke Côte du Boeuf die in de Winekitchen wordt geserveerd, een collectie droge worsten en gerechtjes uit At Sea. Deze opsomming is bepaald niet uitputtend. Het interieur is rustiek, ga er heen!

ChvZ

Stationsstraat 16
1182 JN  Amstelveen
020 8225772
info@thewinekitchen.nl


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu