And now something completely different | Full Fat – First Drop

Op het AH schap is het een opmerkelijk vrolijk item. Het label van Full Fat is gemaakt door producent First Drop in Australië. Full Fat is op dit moment nog de enige wijn die in Nederland verkrijgbaar is. De heren maken nog 6 andere wijnen die allemaal getooid zijn met vrolijke stripverhalen. In de ‘comics’ van Full Fat staat hoe de wijn gemaakt wordt. Dat kan iedereen dan zelf al lezend en drinkend ervaren.

Full Fat zegt al genoeg. Het is een wijn voor liefhebbers van volle, donkerrode wijnen met veel smaak. Hij zit boordevol bramen, kersen en bosbessen, is een beetje kruidig en vooral zacht. De milde zuren zorgen voor een fris accent en een goede balans. Full Fat komt uit Australië. De jonge wijnmakers doen alles net even anders. Behalve gekke namen aan hun wijnen geven, experimenteren ze met allerlei druivenrassen.

De volgende druiven zitten in Full Fat. De beschrijving is van de heren zelf.

+ Touriga Nacional – blue fruits and floral lift
+ Shiraz – earth, spice and all things nice
+ Montepulciano – rich dark cherry fruit
+ Nebbiolo – savoury tannins
+ Barbera – fleshy berry fruit and refreshing acidity
+ Monastrell – savoury flavours
+ koud ingeweekt en op de lees geouderd, beide leiden tot veel smaak

Dit leidt tot ‘Full flavoured red wine, crammed full of berry fruits, all wrapped up in a finely textured palate.’

Dar is geen woord van gelogen. De wijn wel een uurtje van te voren koel leggen én er iets bij eten. Geweldige wijn voor bij de BBQ (spareribs, lamsbout, steaks), maar ook een aanrader om mee op de bank te kruipen, kaasplateau erbij, film aan en genieten maar. Full Fat is een dikke, zachte feel-good-wijn boordevol smaak.

De wijn kost bij AH € 9,99 en is iedere Eurocent waard. Enjoy!

ChvZ

Full Fat


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu