Antonin Rodet | Macôn Rouge

Het is deze maand schipperen met het weer en met de wijn. Afgelopen weekend was het behoorlijk warm en vandaag kan de regenjas aan. Dat heeft ook zijn impact op de wijnkeuze. Dronk Nederland in het weekend nog rosé, vandaag zal de aandacht uitgaan naar rode wijn. Kortweg gesteld: we hoppen van rosé naar rood.

En dan moet de overgang niet de groot zijn.

Als het om rode wijn kun je dan beter beginnen met een lichte variant. Lichte rode wijnen die je het beste licht gekoeld kunt drinken.

En die zijn er voldoende.

In de Mâcon bijvoorbeeld. Een streek die tegen de Beaujolais aanligt en waar ze fruitige rode wijnen maken. Wijnen, die net als hun collega’s uit de Beaujolais, gekoeld het lekkerste zijn.

Het huis Antonin Rodet produceert al sinds 1875 wijnen in de Bourgogne. Oprichter Antoine kwam zelf uit het zuidelijke deel van de Bourgogne, de Cote Chalonnaise, maar verwierf door zijn huwelijk ook land elders in de streek. Daardoor kom je nu overal in de Bourgogne de naam Antonin Rodet tegen, van Chablis in het noorden tot Saint-Veran in de Maconnais. Le Clos Rodin, het hoofdkwartier met kelders en proefruimte, ligt in het hart van de plaats Mercurey en is open voor publiek.

Albert Heijn verkoopt een grote range wijnen van Antonin Rodet. Op Albert Heijn Online vind je negen soorten ( AH Antonin Rodet ). Het zijn allemaal soepele allemansvrienden, die je met veel plezier drinkt.

De rode Mâcon is hiervan een voorbeeld, want de Antonin Rodet Mâcon rouge is een vlinderlichte, helderrode wijn met het frisse van rode bes en framboos. Het is een opwekkend aperitief en vrolijke feestwijn. Past goed bij salades en ook bij vis, hoewel je dat misschien op het eerste gezicht niet zou verwachten bij een rode wijnen, probeer het eens!

Ik blijf het maar herhalen, zet deze wijn een uurtje in de koelkast, dat doet hem ongelofelijk goed.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl