Apostelhoeve | 3 x Goud @Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg 2020

De 50-jaar oude Apostelhoeve, het oudste professionele wijnbedrijf van Nederland, heeft op Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg 2020 in Straatsburg drie gouden medailles in de wacht gesleept. De toekenning van drie maal goud in Straatsburg is een enorme opsteker voor een wijnbedrijf uit Nederland. Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg geldt als een belangrijk wijnconcours. Opvallend is dat de lijst met winnaars van gouden en zilveren medailles (bronzen exemplaren worden niet vergeven) een groot aantal topdomeinen uit de Elzas is te vinden. Bedrijven die het recht hebben hun wijnen uit te brengen onder Alsace Grand Cru Kaefferkopf, Alsace Grand Cru Altenberg de Wolxheim en  Alsace Grand Cru Furstentum en  Alsace Grand Cru Zinnkoepflé. Ook gereputeerde witte wijnen uit de Loire (onder andere Pouilly Fumé en Quarts de Chaume Grand Cru) en topwijnen uit Slovenië en Roemenië komen voor op de lijst, net als  enkele top-viogniers uit Italië.  Ook de Apostelhoeve heeft recent viognier aangeplant.

De Apostelhoeve is het enige wijnbedrijf uit Nederland en België dat op de lijst voorkomt. De 2019 Cuvée XII (met het bekende oranje etiket) kreeg goud, net als de 2019 Pinot Gris en de 2019 Riesling.

Als ik kijk naar al die grote namen, duizelt het mij voor ogen‘, zegt mede-eigenaar Mathieu Hulst van de Apostelhoeve. ‘Wijncritici – ook uit het buitenland – schrijven geregeld dat we in Nederland en België tot de absolute top behoren. Maar dat ik met maar liefst drie gouden medailles ook op mondiaal niveau zo hoog heb gescoord, heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen.’

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl