Beaujolais | Georges Duboeuf van Albert Heijn

In oktober en november zet Winebusiness.nl wijnstreek Beaujolais in het zonnetje. Iedere keer bespreken we het aanbod van wijnhandelaar of importeur. Vandaag Albert Heijn, lands grootste supermarkt die verrassend veel in wijn doet. En nu de Beaujolais, dit is een streek die in Nederland te maken heeft met mindere bekendheid en dat is jammer, er komen prachtige wijnen vandaan. Het belangrijkste kenmerk van de Beaujolais als wijnstreek is de bodem van graniet. Daarnaast is vooral de Beaujolais Nouveau bekend. Vroeger waren er zelfs heuse races om in november met de eerste Beaujolais Nouveau in Nederland aan te komen. Willem Duys – wie kent hem nog – was daar bekend om.

Met die Nouveau is de macération- carbonique bekend geworden met de zgn. intercellulaire gisting. Goed voor jonge wijnen. Maar niet voor de 10 Cru’s. Daar worden de wijnen gewoon ouderwets gemaakt. Deze tien cru’s liggen in het noorden van de Beaujolais. Door de aardse en fruitige gamay en de boersige diepgang van de Cru’s, zijn de Beaujolais Cru‘s bij uitstek wijnen voor in het najaar. Hoewel ze in het voorjaar ook niet te versmaden zijn.

Gamay smaakt overigens gekoeld het beste, dus even de fles in de ijskast.

De Beaujolais wijnen van Georges Duboeuf

Vier eeuwen geleden produceerde de Duboeuf familie al wijn in de Macon. De huidige Georges Duboeuf is een grootheid in de wijn. Als 31-jarige begon hij in 1964 het bedrijf Les Vins Georges Duboeuf. Georges Duboeuf is nu het grootste wijnbedrijf van de Beaujolais. Nog steeds staat hij zelf aan de leiding van zijn bedrijf, maar hij wordt intussen ook bijgestaan door zijn zoon Franck Duboeuf en zijn kleinzoon Adrien Duboeuf-Lacombe.

De wijnen bij Albert Heijn:

Georges Duboeuf Beaujolais-Villages     Een hele fruitige lichte rode wijn €6,99

Georges Duboeuf Fleurie Een rood fruitmandje met genoeg backbone om erbij te kunnen eten         € 9,99

Georges Duboeuf Pouilly-Fuissé: Een topmodel van een chardonnay, boterig, mals, mooie zuren en sappig €16,99

Georges Duboeuf Brouilly Het sap knalt het glas uit, fruitig en pittig  €7,99

Georges Duboeuf Moulin-a-Vent 2015  Een boersige, aardse wijn met veel sap en body, licht kruidig € 13,99

AH Georges Duboeuf

Beaujolais wijnen zijn rijk en verrassend met een uitstekend prijs en kwaliteitverhouding. Geef de wijnen van Beaujolais een kans!

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu