Bio-wijnen uit de Pfalz: Weingut Schwarztrauber

In 1959 heeft de toenmalige boer Walter Schwarztrauber zijn boerenbedrijf omgekat naar een wijngoed. Zijn zoon ging vervolgens nog een stapje verder. In 1981 startte hij met cursussen in de biologische wijnbouw. Zijn wens Schwarztrauber biologisch te maken, werd in 1985 werkelijkheid. In 1986 trad hij toe tot de Bioland-Federatie en werd de productie van biologische witte en rode wijnen een feit. In 1994 nam Gerhard de taken over van zijn vader Walter, maar deze werkt nog steeds mee op het wijngoed. Gerhards vrouw Petra doet het marketing gedeelte. Het wijngoed ligt net buiten Mussbach in het gebied de Mittelhaardt. De 17 ha wijngaarden liggen rond het wijngoed. Tijdens de MundusVvini BioFach 2013 kregen hun wijnen 4 gouden- en 4 zilverenmedailles en Schwarztrauber was daarmee een van de meest succesvolle bio-wijnboeren van Duitsland. Dat succes bij de Mundus vini Bio Fach werd daarna meerdere malen herhaald. Weingut Schwarztrauber werd namelijk tijdens Mundus Vini Biofach 2015, 2016  en 2017 uitgeroepen tot de beste biologische wijnproducent van Duitsland.

Dit bedrijf staat als een huis. Op de proeftafel staat werkelijk niets wat niet goed is. Gerhard maakt vele verschillende wijnen. Van riesling tot sauvignon blanc en van chardonnay tot pint blanc. Van dornfelder tot blaufränkisch en van blanc de noirs tot rosé. Van droog tot zoet, van stil tot mousserend. Alle wijnen zijn vegan én alle wijnen zijn aangenaam. De prijzen zijn mild, grofweg tussen de vijf en tien Euro. Ze zijn online in Nederland te bestellen of direct bij de webshop van Schwarztrauber.

In Nederland zijn de wijnen te verkrijgen via Fijne Duitse Wijnen en Victory wines

Meer info bij Schwarztrauber

 


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu