Brat Pitt, Angelina Jolie & familie Perrin | Studio by Miraval

Aandacht voor rosé. Een rosé van superstars dit keer. Want Brad Pitt en Angelina Jolie mogen dan gescheiden zijn, in de rosé blijven ze als Brangelina voortleven. Het landgoed Chateau Miraval kochten ze samen in 2011. Samen met de familie Perrin van het nabij gelegen Chateau Beaucastel worden er op het landgoed heerlijke wijnen geproduceerd. Leuk detail: dit was ook de trouwlocatie van Brad en Angelina.

Zie hier de superster rosé van het landgoed: Studio by Miraval. Officieel gelanceerd op 5 maart 2019 in een minimalistische roze fles die doet denken aan een klassieke Franse parfumflesjes. De wijn is een blend van cinsault, grenache, vermentino en tibouren druiven. Studio by Miraval is een droge maar krachtige rosé. Het heeft een frisse smaak van citrus en witte bloemen. Bij het inschenken komen de geuren van zomerfruit en citrusvruchten je al tegemoet. Geniet in de zon van deze rosé, of serveer het bij zeevruchten van de grill. Maar drink het vooral met je favoriete rock ‘n roll nummer op de achtergrond.

De naam is een eerbetoon aan jazzmuzikant Loussier

De naam van de rosé is een verwijzing naar de vorige eigenaar van het chateau; jazzmuzikant Jacques Loussier. Hij bouwde er een opnamestudio waar nog lange tijd muziek werd gemaakt. Om maar een paar artiesten te noemen: Pink Floyd, AC/DC, Muse, UB40, Sting en Sade. Veel muziek wordt er niet meer geproduceerd, en de rock-n-roll is ook redelijk verdwenen. Het landgoed Miraval ligt in het hart van het kleine dorpje Correns, wat bekend staat om haar organische landbouw. Stuk minder ruig dus.

Brad en Angelina uiten hun liefde voor wijn door samen te werken met de familie Perrin. In de samenwerking zijn de Perrins en Jolie-Pitt elkaars gelijken. Brangelina is uiteraard een goede branding om je wijn aan te hangen en de Perrins brengen hun jarenlange ervaring mee. Tot op heden behoren de wijnen van Chateau de Beaucastel tot de beste wijnen uit het gebied van de Rhône. De eerste 6.000 flessen Miraval rosé waren in 2012 in de eerste 5 uur al uitverkocht.

Pitt, Jolie en Perrin hebben er alle vertrouwen dat deze rosé weer een hit gaat worden. Dat zou zomaar kunnen, het is een hele fijnzinnige, zachte, mineralige rosé waar je niet snel genoeg van krijgt.

Rennen dus.

€ 12,99 bij Gall & Gall en soms gaat de tweede fles voor 50% in de aanbieding.

 

Foto: @Miraval

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl