by NOA | Wijnbar en restaurant in hartje Den Haag

In het buitenland is het de normaalste zaak van de wereld om in een hotel te eten, maar in Nederland doe je dat wat minder snel. Het Amstel Hotel in Amsterdam begon van de zomer met een nieuw restaurant-concept om ook Amsterdammers te trekken. En nu is er by NOA in Den Haag. Restaurant-manager Alex, een goed Nederlands sprekende Venezolaan, legt uit dat by NOA zich ook richt op Hagenaars en andere niet-hotelgasten.

Het interieur is huiselijk. De koffiebar verandert in de loop van de dag in een huisbar en avonds haalt het personeel daar de wijn vandaan voor in het restaurant. Er is ook een winkeltje voor de hotelgasten met wijn, chocola e.d. Bij de vier huiswijnen van Mövenpick (by NOA is van Mövenpick) zit ook een heerlijke Zwitserse chasselas. Mövenpick is namelijk ook bekend vanwege het ijs en chocola. Ook de kamers van het hotel mogen er wezen, ruim, modern en met grote badkamers.

Wijn

Naast een leuk menu heeft by NOA 60 wijnen op de wijnkaart, alle 60 wijnen kunnen ook per glas worden besteld.  Naast een selectie uit traditionele wijnlanden zoals Frankrijk en Italië serveert By NOA ook wijnen uit minder voor de hand liggende wijnlanden, zoals de Verenigde Staten, Argentinië en Zwitserland.  General Manager Dimitri Kalaitzis mikt met dit concept dus niet enkel op toeristen, maar hoopt ook de lokale bevolking enthousiast te maken voor BY NOA, in het Mövenpick Hotel.  Een gat in de markt, meent Kalaitzis. “Hoe vaak gebeurt het dat je zin hebt in een wijn die je enkel per fles kunt bestellen? Je hoeft niet een hele fles te nemen om een andere wijn te proberen. Ieder zijn smaak, toch?

Drempel

Voor locals is een restaurant in een hotel vaak een drempel, omdat men er automatisch vanuit gaat dat deze restaurants zich richten op toeristen. Wij willen graag laten zien dat wij ook inwoners van Den Haag met open armen ontvangen.” Dat zal wel lukken, want de eerste recensies zijn zeer lovend. by NOA heeft een mooie kaart – wij proefden buikspek en kalfsvlees, beide top – en kundig en zeer vriendelijk personeel. De Paleisstraat in Hartje Den Haag is heerlijk rustig, ook belangrijk voor een hotel.

by NOA (Paleisstraat 5) is zeven dagen per week geopend. Doordeweeks van 06.00 tot 22.00 uur. In het weekend van 06.30 tot 22.00 uur. ‘s Avonds kunt u genieten van verschillende jazzgenres.

Over by NOA

by NOA is onderdeel van het Mövenpick Hotel en geopend in de zomer van 2020. Gasten kunnen er terecht voor ontbijt, lunch, diner en alles tussendoor. Naast een restaurant heeft By NOA een Coffee & Wine Lounge. Reserveren kan via: noa@by-noa.com  of via de website: https://by-noa.com/restaurant/ . Om inwoners van de stad kennis te laten maken met dit nieuwe concept krijgen zij gedurende de maanden september en oktober 20% korting op alle bestedingen in het restaurant en de coffee & wine lounge.

 

Paleisstraat 5

2514JA Den Haag

+31 (0)70 337 37 37

noa@by-noa.com


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu