BY NOA | Wijnbar en restaurant in hartje Den Haag

In het buitenland is het de normaalste zak van de wereld om in een hotel te eten, maar in Nederland doe je dat als Nederlander wat minder snel. Het Amstel Hotel in Amsterdam begon vorig jaar met een nieuw restaurant-concept om ook Amsterdammers te trekken. En nu is er By NOA in Den Haag. Restaurant-manager Alex, een goed sprekende Venezolaan, legt uit dat BY NOA zich ook richt op Hagenaars en andere niet-hotelgasten.

Het interieur is huiselijk. De koffiebar verandert in de loop van de dag in een huisbar en avonds haalt het personeel daar de wijn vandaan voor in het restaurant. Er is ook een winkeltje voor de hotelgasten met wijn, chocola e.d. Bij de vier huiswijnen van Mövenpick (BY NOA is van Mövenpick) zit ook een heerlijke Zwitserse chasselas. Mövenpick is bekend vanwege hun ijs en chocola. Ook de kamers van het hotel mogen er wezen, ruim, modern en met grote badkamers.

Alle wijnen per glas

Naast een leuke menu heeft BY NOA 60 wijnen op de wijnkaart, alle 60 wijnen kunnen ook per glas worden besteld.  Naast een selectie uit traditionele wijnlanden zoals Frankrijk en Italië serveert By NOA ook wijnen uit minder voor de hand liggende wijnlanden, zoals de Verenigde Staten, Argentinië en Zwitserland.  By NOA mikt met dit concept dus niet enkel op toeristen, maar hoopt ook de lokale bevolking enthousiast te maken voor by NOA, in het Mövenpick Hotel.  “Hoe vaak gebeurt het dat je zin hebt in een wijn die je enkel per fles kunt bestellen? Je hoeft niet een hele fles te nemen om een andere wijn te proberen. Ieder zijn smaak, toch?” Aldus het management.

Voor locals is een restaurant in een hotel vaak een drempel, omdat men er automatisch vanuit gaat dat deze restaurants zich richten op toeristen. Wij willen graag laten zien dat wij ook inwoners van Den Haag met open armen ontvangen.” Dat zal wel lukken, want de eerste recensies zijn zeer lovend. BY NOA een kleine maar mooie kaart, wij proefden steaktartaar – een klassieker met lokale ingrediënten in de Mövenpick hotels – en parelhoen, beiden top – en kundig en zeer vriendelijk personeel. De Paleisstraat in Hartje Den Haag is heerlijk rustig, ook belangrijk voor een hotel.

Het hotel heeft een ondergrondse parkeergarage met een beperkt aantal plekken.

by NOA (Paleisstraat 5, Den Haag) is zeven dagen per week geopend. Doordeweeks van 06.00 tot 22.00 uur. In het weekend van 06.30 tot 22.00 uur.

Paleisstraat 5

2514JA Den Haag

+31 (0)70 337 37 37

email NOA


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl