Cent’Are & Tenute di Famiglia Pellegrino wijnen | Nu met Siciliaanse antipasti schaaltjes

U zult wel denken, alweer een actie. Maar dit is een léuke actie. Want als je de heerlijke wijnen van Carlo Pellegrino koopt, krijg je daar twee prachtige Siciliaanse antipasti schaaltjes bij. Sicilianen houden van antipasti en willen dat voorgerecht mooi op tafel zetten. Dus het zijn hele kekke schaaltjes geworden. Het maken van de schaaltjes gaf de Siciliaanse medewerkers ook een boost of een impuls in deze zware tijden. Leuk dat die schaaltjes nu hier verkrijgbaar zijn voor wijnliefhebbers.

In Nederland voert Carlo Pellegrino – naast zijn wereldvermaarde Marsala’s – twee lijnen stille wijn: Cent’Are en de Tenute di Famiglia wijnen.

Bij Pellegrino is design belangrijk en de flessen Cent’are en Tenute di Famiglia zien er dan ook prachtig uit met een strak zwart schreefloos lettertype, ze zijn gebotteld in een Bourgognefles.

De Cent’Are is de instaplijn en gelijk het visitekaartje van het huis. Mensen kopen vaak eerst voordeliger wijnen om daarna een stapje hoger te gaan. Dus de instap moet kwalitatief goed zijn. Er is een witte en een rode Cent’Are van de Siciliaanse druiven grillo en nero d’avola.

Sicilië is een vulkanisch eiland en het terroir geeft daardoor een bittertje aan de witte wijnen en mineraliteit en sap aan de rode wijnen. Met de Cent’Are haal je die typische Siciliaanse smaak in huis. Bij aankoop zes wijnen 2 Siciliaanse antipasati schaaltjes cadeau.

De Tenute di Famiglia zijn de chique wijnen van het huis en een stapje hoger op de ladder van Carlo Pellegrino. De Tenute wijnen zijn er in vier varianten, de druiven komen van de beste terroirs en het beste microklimaat.

Tenute di Famiglia Gazzerota Nero d’Avola: De 90 ha wijngaarden met Nero d’Avola bevinden zich bij Mazara del Vallo, een droge locatie met grote verschillen in temperatuur. De ondergrond is van mineraalrijke klei, die zeer droog is. Wijn met structuur, veel fruit en sap en een miniem zoetje wat de wijn zeer doordrinkbaar maakt. Een verleidelijke wijn.

Tenute di Famiglia  Rinazzo Syrah: De wijngaarden van de Rinazza Syrah liggen in een woestijnachtige omgeving waar het zeer droog is en waar grote temperatuurverschillen zijn tussen dag en nacht. Een elegante wijn met een subtiel pepertje en een backbone van kruiden en licht tabak. Bijzonder!

Tenute di Famiglia Kelbi Catarratto: De 19 ha Kelbi-wijngaard bevindt zich in het Siciliaanse achterland bij het plaatsje Mazara del Vallo, een plek met water en koelte. De ideale omstandigheden voor de inheemse catarratto druif. Bloemige en zeer elegante wijn met fijne zuren. Veel sap en fruit en een matig alcoholgehalte. Een feestje!

Tenute di Famiglia Il Salinaro Grillo: De Salinaro wijngaarden liggen op 800 meter van de kust, waar de zeewind lekker door de wijngaarden blaast. De ondergrond is van kalk en zand. Deze wijn zit wat hoger in zijn zuren met een zacht crèmige afdronk. Een wijn voor sauvignon liefhebbers.

Bij aankoop van 3 flessen Tenute di Famiglia wijnen 2 Siciliaanse schaaltjes cadeau.

De wijnen van Pellegrino zijn heel billijk geprijsd. De Cent’Are kost rond de 8 Euro en de Tenute di Famiglia wijnen rond de 10 Euro. En dan haal je iets lekkers in huis én een paar leuke Siciliaanse antipasti schaaltjes.

Fantastico!

De wijnen van Pellegrino zijn verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels. Even een mailtje naar info@monnik-dranken.nl voor het dichtstbijzijnde adres.


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl