Champagne | Chaudron Millésime 2009 Brut 1er Cru

Winebusiness.nl besteedde eerder aandacht aan de online winesales in Nederland en zoomt zo nu en dan in op specials uit die online verkoop. In deze sneeuwwitte Valentijnsweek aandacht voor Champagne Chaudron. Online aanbieder de Wijnbeurs heeft de Millésime 2009 in het portfolio. De familie Chaudron boert sinds 1820 en produceert champagnes van zeer hoge kwaliteit. De wijngaarden liggen in de Montagne de Reims, in het dorp Verzenay. Chaudron is nog steeds een familiebedrijf. Luc Chaudron, de huidige vigneron, bezit 15 hectare wijngaard met vooral premier cru status.

Chaudron maakt een hele reeks champagnes, de Wijnbeurs voert alleen de millésime 2009. Chaudron maakt zoals te doen gebruikelijk alleen millésime’s in de beste jaren. 2009 is van 60 en 40% chardonnay en pinot noir en mag er wezen: toast, mineraliteit, diepte en lengte. Een hele mooie champagne. Met maar 6 gram dosage is 2009 een Extra Brut. De Chaudron Extra Brut Grains 2009 Millésime Premier Cru, want dat is de volledige naam, is heel vol van smaak en absoluut niet te zuur, wat je nog weleens kunt hebben bij te droge champagnes.

Deze 2009 blijft nog jaren op dronk. Chaudron staat bij de Wijnbeurs voor € 39,99 en dat is niet zoveel meer als een non-vintage van bekende huizen. Regelmatig staat Chaudron in de aanbieding voor € 24,99. En dat is geen geld. Heerlijk.

Ook met Valentijnsdag.

Chaudron Wijnbeurs


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl