Chateau Amsterdam & meer | 14-4 Amsterdam 24h Noord

Op zaterdag 13 april gaan bewoners van Amsterdam Noord op her-ontdekkingstocht in hun eigen stadsdeel tijdens de 5e editie van 24H Noord en zijn bewoners uit andere stadsdelen van harte welkom om dit gastvrije stadsdeel te leren kennen. Amsterdam Noord staat met bijna 50 verschillende activiteiten 24 uur lang in de schijnwerpers. Voor iedereen die houdt van lekker eten, koken en nieuwe dingen proberen, is er genoeg te beleven tijdens 24H Noord.

Oedipus Brewing daagt je uit om meerdere zintuigen te gebruiken terwijl je bier proeft. Welke effecten hebben kleur en zelfs geluid op jouw smaak? In de kleine brouwerij wordt verteld hoe Oedipus ontstaan is, kun je een kijkje nemen in de grote ketels en natuurlijk het eindresultaat proeven van zowel de classics als de nieuwste bierexperimenten.

Wijnmakerij Chateau Amsterdam werkt samen met boeren uit Zuid-Europa, haalt druiventrossen naar Amsterdam en maakt er hier wijn van. Kom langs, ontdek het verhaal van Chateau en leer alles over de lekkerste wijnen.

Bij café Noorderlicht leer je brood bakken: deeg kneden, aan een stok rijgen, knapperig bakken boven een smeulend vuur en dan opeten onder het genot van livemuziek.

Wat is het verschil tussen de ene cacaoboon en de andere? Hoe kom je tot de perfecte chocoladesmaak? Breng een bezoek aan de eerlijke, biologische chocoladefabriek van de Chocolatemakers, waar je kunt zien, ruiken en proeven hoe chocolade gemaakt wordt.

Brasserie Cannibale Royale neemt je mee naar het opwindende New Orleans, stad van vele gezichten, vol muziek en soulfood. Met onder andere workshops salsadansen en hot sauce maken, heerlijk eten en bijpassende drankjes.

Bij restaurant Semai leer je enjera’s maken. De enjera is een pannenkoek-achtig brood dat traditioneel wordt gegeten in Ethiopië, Eritrea en Somalië. Bij de maaltijd ligt een grote enjera vol met lekkers in het midden van de tafel.

Festivalhart Tolhuistuin is het perfecte begin- of eindpunt voor je 24H Noord route. Hier vind je alle programma-informatie en gouden tips om de dag tot een succes te maken. In de tuin zelf kun je onder andere struinen over de culturele markt, proeven van originele hapjes en jong muzikaal talent ontdekken in het Talentcafé.
24H Ontdek je stad is een initiatief van amsterdam&partners (voorheen Amsterdam Marketing), speciaal voor bewoners, om op een laagdrempelige manier te laten zien wat de verschillende Amsterdamse stadsdelen te bieden hebben. 24H biedt een platform voor lokale ondernemers, bewoners en culturele instellingen om de trots van hun buurt met elkaar te delen. Bekijk het volledige programma op iamsterdam.nl/24h, sla je favorieten op en plan jouw persoonlijke route.

Meer info en programma: I Amsterdam/24h


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu