Corbières | Château de Fournas

Zonnige en warme wijnen uit het zuiden van Frankrijk, zo laten de Corbières van Château de Fournas zich het beste omschrijven. De Corbières is de grootste appellation van de Languedoc en de wijnbouw daar vindt, net zoals de rest van de streek, zijn oorsprong bij de Griekse handelaren en daarna in de Romeinse tijd. Over geschiedenis gesproken! De geschiedenis van de Corbièrs gaat meer dan 2.000 jaar terug. Fournas ligt in Fabrezan tussen Narbonne en Carcassonne op de terroirs van Lagrasse en Boutenac. Eeuwen geleden geleden regeerde de dynastie van de Lord of Fournas over Fabrezan en omstreken. Vandaar.

Het terroir van de wijngaarden van Fournas bestaat uit mergel en kalksteen en syrah, carignan, grenache en cinsaut varen daar wel bij. Het klimaat is mediterraan met de warme Tramontano wind die de wingerds mooi droog blaast en de wat mildere Marin.

Fournas is sinds 2014 organisch en de winery is compleet vernieuwd en gemoderniseerd in 2012. Sinds een paar jaar is Fournas onderdeel van LGCF.

Château de Fournas brengt een Cuvée Classique uit die op RVS is opgevoed. De Grande Reserve krijgt 10 maanden houtopvoeding.

De Cuvée Classique is vooral heel sappig met bramen en kersen, de Grande Reserve is super elegant met een fijne stroefheid, cederhout en cassistonen.

Chateau de Fournas zijn verkrijgbaar bij de betere wijnhandel en worden geschonken bij de betere horeca.

Partner winkels van GCF : Verkooppunten

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl