Crémant d’Alsace | Artur Metz Perle Noir

Als het jaar zo tegen het einde loopt, komt de Ch in de maand. Het is dan champagne wat de klok slaat en menig grootwinkelbedrijf en grootgrutter komt dan met klinkende champagne aanbiedingen. Onwetende zielen kopen dan zo’n fles van een tientje of iets meer. Vaak zijn dit tweede persing producten. Van de mooiste champagnes komt het vocht van druiven die bij wijze van spreken spontaan zijn leeggelopen, zo barstte het van druivensap wat eruit wilde. Bij tweede persing producten wordt de druk opgevoerd om er nog wat vocht uit te persen. Goed, dan heb je wel een product dat het predicaat champagne mag hebben, maar daarmee is ook alles gezegd.

Maar probeer eens wat anders. Want voor omstreeks een tientje zijn er diverse andere mousserende wijnen op de markt die bijzonder smakelijk en van de eerste persing zijn en er feestelijk uitzien.

Een voorbeeld van een feestelijk mousserend glas is Arthur Metz Perle Noir uit de Elzas. De Perle Noir is van 100% auxerrois, een zacht fruitig druivenras.

De Perle Noir heeft meer dan 24 maanden op zijn velletjes gerust, daardoor heeft de Perle Noir een onvergelijkbare finesse, is fruitig en een heeft een royale romigheid. Ze weten wel wat ze doen bij Arthur Mertz. Mooie zwarte packaging en een feest in het glas. Heerlijk en prettig doordrinkbaar.

De Perle Noir is uiteraard ook onderscheiden en kreeg een  Médaille d’Or bij Concours des Effervescents du Monde, dé mondiale mousserende competitie.

Een aanrader!

Verkrijgbaar bij de betere wijnhandel voor € 13,95

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu