Dag Lotte

Vandaag werd afscheid genomen van Lotte Wolf. Collega Fred Nijhuis was erbij en schreef er het volgende over:

Het nieuws dat Lotte Wolf was overleden, had vorige week dinsdag de omvang en impact van een alles verwoestende schokgolf. Verbijstering en ongeloof maakten zich meester van allen die haar kenden en hoewel het leven altijd doorgaat, stond voor velen de wereld toch even stil. Vandaag verzamelden zich vele honderden van hen in Hilversum om de laatste eer te bewijzen aan een fenomeen. Niet eerder kende Nederland een mens met vergelijkbare kwaliteiten. De aanwezigheid van zo veel familieleden, vrienden, collega’s en bekenden uit de pers, handel en horeca bevestigde de ongekende populariteit van Lotte.

Toespraken van o.a. haar vader, moeder en broer, hartsvriendinnen, Sergio Herman, collega’s als Koen van der Plas en Erica Verweijen en een emotionele bijdrage van haar partner Bjorn van Aalst zorgden dat een ieder nog eens hoorde, zag en kon voelen hoe bijzonder Lotte voor hen was. Na de plechtigheid vormden de aanwezigen een lange erehaag en er klonk minutenlang applaus voor Lotte op weg naar haar laatste rustplaats.

Vrijwel alle toprestaurants uit Amsterdam werkten belangeloos mee aan de receptie, waar anekdotes, loftuitingen en andere herinneringen werden uitgewisseld. In de afgelopen dagen maakte verbazing plaats voor intens verdriet en hoewel de pijn nog altijd aanwezig is, stond vooral respect centraal in de gesprekken.

Het is ongelofelijk hoe groot de invloed is die zo’n jonge vrouw op de wijnwereld en gastronomie heeft gehad. Slechts 32 jaar oud is ze geworden, maar een ieder is zichtbaar onder de indruk van haar persoonlijkheid, inzet, kennis en ervaring. Lotte Wolf voegde een extra dimensie toe aan het begrip talent en haar korte leven zal velen nog jaren inspireren om datgene te doen waarvoor zij leefde: excelleren, ontdekken en genieten.

Met dank aan Fred Nijhuis.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu