De 10 sterkste wijnmerken wereldwijd | Van Mouton Cadet & JP. Chenet tot Yellow Tail

De Global Wine Power Index 2020 kijkt naar de prestaties van tientallen merken in de 20 belangrijke markten, zoals de UK, de VS, Japan, Australië, China en Nederland, en stelt middels een enquête vragen aan meer dan 22.000 mensen wereldwijd.

De enquête onderzocht een aantal factoren om de invloed van een merk op consumenten in te schatten, zoals hun bekendheid met het merk, hoe vaak het werd gekocht, hoeveel ‘affiniteit’ consumenten voelden met de wijn (dwz of het ‘goed voelde voor hen’), en hoe waarschijnlijk het was dat ze het merk aan iemand anders zouden aanbevelen.

De resultaten

Op nummer 10 staat Mouton Cadet, gevolgd door JP. Chenet, Frontera (C y T), het Californische Carlo Rossi, Gato Negro, Barefoot, Jacob’s Creek, Gallo, Casillero del Diablo. Op nummer 1 staat al voor het derde jaar Yellow Tail. Dit merk is vooral populair in Azië, Canada, de UK en de USA.

Torres staat op nr. 15.

We hebben de 10 hoogst scorende wijnen in het rapport bekeken en hoe hun perceptie bij consumenten het afgelopen jaar is veranderd, van de blockbuster Mouton Cadet uit Bordeaux tot de reeks succesvolle labels van de Chileense gigant Concha Y Toro.

Bron: TheDB 10 sterkste wijnmerken

Rapport:  Wine Intelligence Brands

Foto: Wine Intelligence

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu