De Wine Talks van Wine Paris | Wijninspiratie in hartje Parijs

Van 10 tot 12 februari 2020 wordt Wine Paris georganiseerd bij Paris Expo – Porte de Versailles. Samen met 13 comités interprofessionnels als partner, maakt Wine Paris zich op om meer dan 2.200 exposanten en ruim 30.000 bezoekers te ontvangen. Deze tweede editie biedt meer ruimte aan presentaties over de actualiteit in de wijnwereld, met spraakmakende initiatieven en nieuwe trends. Deze presentaties zullen plaatsvinden in een ruimte met de naam: Wine Talks.

Bij de Wine Talks worden 3 thema’s behandeld: “Smaak”, “Biologisch & Verantwoord” en “Innovatie”. Deze Wine Talks illustreren de dynamiek van de wijnhandel en bieden antwoord op vragen uit de markt.

  • Maandag 10 februari: DELICIOUS DAY, SMAAK IN AL ZIJN ASPECTEN

De openingsdag van deze vakbeurs, start met “Delicious Day”! Bij het proeven van wijn wordt een beroep gedaan op alle zintuigen, in het bijzonder op de smaak. De ontwikkelingen op het gebied van wijn-spijs combinaties is een wereld op zich. Consumenten zijn steeds beter geïnformeerd en zijn op zoek naar nieuwe smaken. Dit boeiende thema is perfect voor de wijnhandel, restauranteurs en sommeliers die dagelijks wijnen selecteren en constant op zoek zijn naar nieuwe smaken.

  • Dinsdag 11 februari, WONDERFUL DAY, BIO EN ECOLOGISCH VERANTWOORD

Dinsdag kleurt groen! Alle biologische, duurzame en ecologisch verantwoorde labels passeren de revue. Dit met als doel het beter begrijpen van het belang en de relevantie van al deze certificeringen en het meten van hun waarde en beoordeling. Het is een belangrijk thema dat constant in ontwikkeling is en iedereen in de wijnhandel aangaat. Het biedt ideeën voor zowel importeurs als wijnproducten die voor ingrijpende veranderingen staan in de (wijn)wereld van morgen.

  • Woensdag 12 februari, CREATIVE DAY : DYNAMIEK EN INNOVATIE 

De laatste dag staat in het teken van innovatie, met als doel de communicatie tussen wijnhandel en consument te vergemakkelijken en de ervaring van de consument te verrijken. Nieuwe producten en verkoopmethodes, doorslaggevende zaken op gebied van tools en services, staan op het programma. Een presentatie met originele ideeën door en voor zowel traditionele wijnhandel als start-ups.

Informeren, stimuleren en inspireren, de Wine Talks zorgen voor een perfect beeld over wat er momenteel gebeurt in de wijnhandel. De Wine Talks reiken tools aan die iedere wijnprofessional kan gebruiken.

Deze 3 themadagen staan onder bescherming van het OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin) omdat het delen van kennis en ontwikkeling een belangrijk thema is in de wijnwereld.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu