Domein Holset | innoveert verder met nieuwe directeur

Wijnspecialiste Kirsten Abels heeft vanaf 2020 het roer in handen van Bruisend WijnHuis & Logement Domein Holset. Met 20 jaar ervaring in hospitality en als wijnspecialiste begeleidt ze Domein Holset bij de volgende groeifase. Kirsten ontwikkelde op jonge leeftijd interesse op wijngebied. Na het volgen van diverse wijncursussen startte zij in 2012 het bedrijf Taste by Kirsten, ze verzorgde wijncursussen en wijnproeverijen en adviseerde de vakhandel en horeca. In 2018 ronde ze haar studie Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Tilburg af, dat gaf haar de ruimte om zich verder te ontwikkelen op ondernemersgebied.

Kirsten over haar nieuwe aanstelling: ‘Sinds drie jaar ben ik betrokken bij Domein Holset als wijnspecialiste en de ontwikkelingen van het wijndomein. In deze nieuwe rol kan ik mijn expertise inzetten voor de uitbreiding en verdieping van de wijnactiviteiten en productie. Nu de visie op het assortiment gedefinieerd is gaan we concrete stappen zetten in wijngaardbeheer en wil ik de Nederlandse wijn-spijs beleving meer aandacht geven. Daarnaast ligt de aankomende jaren de focus op oenologie en sales.
Kirsten brengt naast haar wijnkennis ook relevante horecaervaring mee, bovendien is ze verankerd in de omgeving’, aldus eigenaar Erik Leferink. ‘Samen met Kirsten hebben we de kennis van mousserende wijn in Nederland kunnen verdiepen, we ontwikkelde ervaring met het gebruik van nieuwe rassen en verdiepte de smaak van onze mousserende wijnen. Kirsten heeft zich van begin af aan actief ingezet om het domein vooruit te helpen met haar ondernemersmentaliteit, netwerk en hospitality ervaring. Nu we de richting voor Domein Holset samen hebben gedefinieerd is het een mooi moment om de volgende stap aan haar toe te vertrouwen.’ Samen met zijn vrouw Marianne Blijdesteijn zette Erik Domein Holset op. Hij zal zich voortaan vooral richten op verkoop en proeverijen in de Randstad.

Domein Holset heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gespecialiseerde producent van Nederlands mousserende wijnen in Limburg. De betrokken specialisten omringen zich met de fine fleur van wijnmakers, vinologen en mousserende wijnkenners. ‘De kennis van buiten verzamelen we om steeds beter te worden,’ aldus Kirsten Abels. Zo ontwikkelen we gezamenlijk de Nederlandse mousserende smaakstijl.
De ligging van de wijngaarden in Holset en Vijlen zijn bij uitstek geschikt voor het verbouwen en de productie van mousserende wijnen. De bodem, het klimaat en de druivenrassen en keuzes bij het wijngaardbeheer en moment van oogsten maken de wijnen onderscheidend van klassieke stijlen. Domein Holset heeft nu 3 mousserende wijnen in het assortiment, gemaakt volgens de traditionele methode en ontwikkelt vanaf oogst 2018 spécialités (te proeven vanaf 2022). Het domein behelst in totaal 13, 5 hectare waarvan 6.9 hectare wijngaard met een productie capaciteit van rond de 30.000 flessen.

bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu