Dry January? | Nuttig of niet?

Ieder jaar hetzelfde liedje. Het frituurvet is nog niet afgekoeld, de champagnekurken liggen nog her en der verspreid in het huis en de eerste gezondheidsadviezen bereiken ons weer. Want nu het januari is, komen er out-of-the-blue aanbevelingen om een maand geen alcohol te drinken. Een ‘droge maand’ januari. Daar bedoelen ze mee: een maand geen alcohol om het lichaam te resetten en rust te gunnen na de overdadige december maand. Dr. Michael Apstein is gastro enteroloog – gespecialiseerd in de lever – en wijnschrijver in Boston. Hij publiceert veel over dit onderwerp. In Decanter (het artikel staat al meer dan vijf jaren online) stelt hij dat het per persoon scheelt hoeveel alcohol iemand kan verwerken. Dit is afhankelijk van leeftijd en gewicht. De lever kan namelijk dagelijks best enige alcohol verwerken, mits het niet te snel en in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Er is niets – zoals veel water drinken of achteraf koffie – wat de bloed-alcohol-concentratie kan beïnvloeden. En: er is volgens Apstein geen wetenschappelijk bewijs voor dat een maand niet drinken de lever een boost zou geven. ‘If you think you need to take a month off, you’re either drinking too much during the rest of the year or you have a guilty conscience.

Het is zeer lezenswaardig artikel. Meer op: Decanter Dry January

Anderen bevelen weer van harte aan om een maand geen alcohol te drinken en zweren daar zelfs bij.

Voor wie toch een maand niet wil drinken….gewoon (niet) doen!

Wat je zou kunnen drinken in een alcoholloze maand zijn de Torres rode en witte Natureo wijnen, die hebben veel smaak:  Torres Natureo Gall Ook een idee zijn de Viverty alcoholvrije wijnen van Albert Heijn AH Viverty

Bij Viverty  is de alcohol eruit gehaald in enkele minuten door middel van vacuum-extractie. Omdat het snel gaat, bij een lage temperatuur, verdwijnt wel de alcohol, maar blijven de andere eigenschappen bewaard.

ChvZ

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl