Stellenbosch | Echtgenote vermoorde wijnboer voorgeleid

Vorig jaar juni publiceerden we over wijnboer Stefan Smit van Louiesenhof Wine. Vier gemaskerde mannen drongen in de avond de woning binnen waar Smit met zijn vrouw en een vriend zat te eten en schoten de man neer.

The Drinks Business meldt vandaag het volgende: Zoals gemeld door de Zuid-Afrikaanse nieuwswebsite News24, verscheen Zurenah Smit, 54, dinsdag bij de Magistrate’s Court in Stellenbosch nadat ze zich maandag bij de politie had gemeld. Twee mannen, voormalig politieman Derek Salt die lijfwacht was van het paar, en zijn zwager Steven Damon, zijn ook aangeklaagd. Smits vrouw Zurenah is beschuldigd van moord. Volgens News24 droeg Smit een zwarte hijab en een blauwe medische gezichtsmasker in de rechtszaal en las ze voor uit islamitische geschriften terwijl ze wachtte tot de procedure zou beginnen. De zaak werd uitgesteld tot donderdag vanwege een borgtochtverzoek. Naast moord wordt Smith ook beschuldigd van diefstal, bezit van een illegaal vuurwapen en mishandeling met de bedoeling ernstig lichamelijk letsel te veroorzaken.

Men vermoedde vorig jaar dat de reden van de moord lag in een conflict over het land van Smit. Volgens South Africa Today had een nabijgelegen township bezit genomen van een gedeelte van het land van Louiesenhof en weigerden deze nieuwe bewoners te vertrekken, waarna Smit naar de rechter stapte. Een en ander viel ook samen met het landelijk dispuut over herverdeling van land waarbij de grondwet wordt aangepast, zodat grond van blanke boeren kan worden herverdeeld zonder compensatie.

 

Bron en lees verder: TheDB Wife arrested

Foto: @Louiesenhof Wines


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl