Emirates: Grand Cru’s op grote hoogte

Viegmaatschappij Emirates schenkt hoog niveau op grote hoogte in de First Class. De wijnen liggen al tien jaar in opslag en woren op geselecteerde vluchten ingezet. O.a. Château Margaux 1998, 2001 Château Mouton Rothschild, 2004 Château Cheval Blanc en Château Haut Brion 2004. Deze collectie heeft nu de optimale rijpingsperiode bereikt en wordt momenteel geschonken.

In 2017 investeerde Emirates al 56 miljoen dollar in wijnen en champagnes uit Frankrijk. Sinds 2006 is die investering alleen al goed voor 780 miljoen dollar. Dit bedrag werd niet alleen geïnvesteerd in wijnen en champagnes uit Frankrijk, maar in wijnen uit de gehele wereld. Op dit moment heeft de Arabische luchtvaartmaatschappij dan ook een aanbod van meer dan 80 verschillende zeer goede wijnen en champagnes aan boord. In de Emirates-kelder liggen nu 4,7 miljoen flessen wijn, die gaan niet zomaar geschonken worden. Pas als ze goed op dronk zijn.

De volgende wijnen worden op de volgende routes geserveerd in First Class:

  • Château Cheval Blanc 2004

Naar: Verenigd Koninkrijk (Londen), Nederland (Amsterdam), Ierland (Dublin), Zwitserland (Geneve). Deze worden nu al geserveerd voor een gelimiteerde periode.

  • Château Margaux 1998

Naar: Routes naar Australië en Azië vanaf juni voor een gelimiteerde periode.

  • Château Haut Brion 2004

Naar: Routes naar Noord- en Zuid-America en het Verenigd Koninkrijk vanaf oktober, een gelimiteerde periode.

  • Château Mouton Rothschild 2001

Naar: Routes Oostenrijk en Duitsland vanaf juni voor een gelimiteerde periode.

Naar: Frankrijk, Nederland en Zwitserland (Geneve) vanaf november voor een gelimiteerde periode.

Bron | meer info: Emirates | wijn


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu