Folie Culinaire 2019 | keur aan sterrenchefs

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland). In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Deze beurs is inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment, welke zal plaatsvinden van 7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.

Rob Roy Cameron – Gazelle Mayfair

De uit Botswana afkomstige Rob Roy Cameron werkte jaren succesvol onder de vleugel van Albert Adriá bij restaurant Tickets in Barcelona. Vorig jaar opende hij samen met de bekende mixologist Tony Conigliaro Gazelle Mayfair in Londen. In bijbehorend cocktaillaboratorium experimenteert Rob Roy voor zijn keuken. De geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat er nauwelijks verspilling is in Gazelle. Tijdens Folie Culinaire brengt Rob Roy zijn tot in de puntjes uitgewerkte moleculaire gastronomie naar Maastricht.

Olesia Drobot – EM

Olesia Drobot is één van de zeldzame vrouwelijke chef-koks in Rusland. Op de kaart van haar restaurant EM treft men geen overdadig assortiment aan van gerechten, doch slechts een menu bestaande uit drie of zes gangen. Haar keuken noemt ze zelf ‘die van de bedenker’. Alles komt van haar hand, waarbij het seizoen de eerste pijler is. Ze gebruikt puur Russische producten die geschikt zijn om er moderne kooktechnieken op los te laten. Olesia houdt van het totale creatieve proces; het creëren vanaf nul tot een perfect product. Een werkwijze die terugkomt in haar masterclass.

Heiko Lacher – Anima

Sinds ruim twee jaar is Heiko Lacher chef en eigenaar van restaurant Anima. Nog zoekende naar de juiste signatuur voor zijn restaurant werd hij overstelpt met onderscheidingen, waarvan een Michelin ster. Zijn keuken omschrijft hij als een ‘wereldopen natuurkeuken’. Voor inspiratie kijkt Heiko graag over de grens. Zijn stijl in de keuken is zuiver en direct en daarnaast gebaseerd op frisse zuren met lichte umamitoetsen, die straks te proeven zijn in de demokeuken.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht (7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht) en is in inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment. BBB Maastricht


Rubriek(en):
Geen categorie

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu