Frisse Zomerwijnen | Domaine Tariquet

Met deze stijgende temperaturen zijn lichtere wijnen een aanrader, die komen gewoon minder hard binnen. Licht en doordrinkbaar, dat is prettig bij zomerse wijnen Domaine Tariquet uit de Gascogne maakt zulke lichte wijnen. Frisheid en fruitigheid is het motto bij Tariquet en het alcoholpercentage is nooit hoger dan twaalf procent.

De instapper van Tariquete is de crispy frisse Classicalways start and end a tasting with a Classic, it cleans up the palate, aldus Armin Grassa van Tariquet. Dit is een wijn met 10,5 % alcohol. Daarnaast maakt het huis een loepzuivere sauvignon blanc, een mooie blend van chenin en chardonnay, en een fruitige 100% chardonnay.

Ook rosé wordt niet overgeslagen. Tariquet maakt er twee. Een hele aantrekkelijke rosé de pressé van merlot, syrah, cabernet franc en tannat. Tariquet maakt overigens een bescheiden hoeveelheid rode wijn onder de naam Domaine du Mage. De 100% rosé van marselan is een kruising tussen grenache en cabernet sauvignon, dit is een zeer volle en verleidelijke rosé. Hier maak je je gasten blij mee. Sappig, doordrinkbaar en fruitig. Premières Grives, is een lichtzoete wijn van gros manseng. ‘This wine is very popular amongst not-winedrinkers which is in France a bigger group than you think’, vertelde Armin hierover. De populaire blend van samen gefermenteerde chardonnay en sauvignon heet Coté, het begon onvermoed als twee per ongeluk geblende wijn in de wijnkelder, inmiddels is de Côte een groot succes.

De Tariquet Reserve is een blend van gros manseng, sauvignon, chardonnay em semillon. De Tête de Cuvée Chardonnay is een subtiele ‘Burgundy like’ houtgelagerde premium wijn en de Dernières Grives, een mooie dessertwijn van gros manseng.

Deze prachtige zomerwijnen van Domaine Tariquet zijn verkrijgbaar bij de betere wijnwinkel.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu