Galante en Chansault | Le Nez Wines

De wijnen van Le Nez  komen voort uit een samenwerking tussen de Argentijnse José Galante en Vincent Chansault uit de Languedoc. De ervaren José Galante heeft zichzelf al rum en breed bewezen bij Bodega Salentein. Vincent Chansault doet het goed in de Languedoc, denk aan Domaine Gayda. Samen maken zij nu Le Nez.

De wijngaarden van Le Nez komen uit de buurt van Narbonne en Carcassonne, de oudste wijnstreken van de Languedoc. Het terroir hier is divers met o.a. zand, mergel en leisteen. Galante en Chansault doen zelf alles in de wijngaarden, er worden geen druiven afgenomen. Het duo werkt organisch en duurzaam. Zoals meerdere producenten in de Languedoc maken ze hun wijn onder IGP Languedoc, dat biedt meer vrijheid.

Galante en Chansault maken drie ranges.

Moments Fruitige wijnen zonder houtopvoeding van syrah, grenache en viognier.

Le Nez Français: drie organische blends met houtopvoeding. De witte is een blend met o.a. grenache, chenin blanc, marsanne en rousanne. De Classique Rouge is een blend van grenache, syrah, carignan en mourvedre. Deze moet je even openlaten voor wat meer zuurstof. De Cabernet Franc is zowel krachtig als fruitig. Een toppertje.

Le Nez Imperium is de icoonwijn van grenache en syrah van de beste plots in Roussillon en La Livinière. Een elegante doch krachtige blockbuster. Eerder openmaken is hier het devies.

Le Nez Français en Le Nez imperium zijn licht gekoeld het beste. Eerder openmaken dan wel decanteren.

De wijnen van Le Nez zijn bij meerdere competities zoals Mundus Vini bekroond met goud.

Le Nez is in Nederland exclusief verkrijgbaar via Verbunt Verlinden. Neem voor meer informatie contact op via Info VV.

Le Nez Wines


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu