Gall & Gall | opent voorjaar met Proeftuin

Deze zondag is gelukkig minder koud dan de afgelopen dagen en daar waren de verantwoordelijken bij Gall & Gall blij mee. Want vandaag organiseerde Gall voor de eerste keer een sprankelende proefdag in Hotel Arena in Amsterdam. 15 producenten stonden verspreid over de zalen met hun wijnen, bijv. Royal Tokaji, Boisset, Renato Ratti, Pommery en Vidal-Fleury. Daarnaast viel er van alles te doen; sabreren van champagne en workshops over oude versus nieuwe wereld en Zonin. Barbera Verbeek interviewt daarnaast diverse wijnmakers. Never a dull moment vandaag in het mooi aan het Oosterpark gelegen Amsterdamse Arenahotel. Bastiaan Jurna van Gall & Gall licht toe dat minder maar beter zeker ook voor Gall geldt, de meer kostbare wijnen vinden de weg naar de consument steeds vaker. Ook nieuw fris wit uit Portugal e.d. kan de koper boeien. Biologisch is ook meer in, bij Gall word ongeveer 25% van deze categorie verkocht. Gall & Gall is overigens geen kleintje met 500 winkels en een aanbod van 1800 wijnen online. Deze open proefdag werd dan ook door velen bezocht. Aan de innerlijke mens was ruimschoots gedacht, dus het was met recht een groots wijn & spijs evenement.

Foto: Bastiaan Jurna


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu