Gat in de markt | Mercure City biedt nu Long Stay kamers

Toegeven, het heeft niet echt met wijn te maken. Maar in hotels wordt wel weer veel wijn gedronken. Dit hotel heeft wel een goede oplossing gevonden voor de luwte in de hotelmarkt. De Amsterdamse hotelmarkt heeft het niet gemakkelijk. Toeristen blijven nog weg en grote congressen zijn er niet. Hotel Mercure Amsterdam City rondt precies nu een omvangrijke verbouwing af met 30 nieuwe long stay kamers. Geluk bij een ongeluk volgens de GM van het zakenhotel.

Omvangrijke verbouwing
In 2019 was de vraag naar long stay kamers in Amsterdam groot. Reden voor Mercure Amsterdam City om een omvangrijke verbouwing en herindeling aan te gaan. De 30 opgeleverde kamers zijn 34m2 en bevatten allen een kitchenette. Het is uiteraard mogelijk zelf koffie of thee te zetten. Zelf eten bereiden in de kamer is mogelijk, wat het langere verblijf een stuk toegankelijker maakt. Een ruime badkamer inclusief regendouche en een kingsize bed maken het verblijf ontzettend comfortabel. De verbouwing heeft in totaal 6 maanden in beslag genomen. Het hotel gaat vanaf 17 juli weer open voor gasten.

Long stay kamers komen nu erg goed uit
Francis Windt, General Manager van Mercure Amsterdam City, geeft aan: “Net als alle hoteliers ben ik mij in maart kapot geschrokken. Vooral in Amsterdam hebben we, met een behoorlijke afhankelijkheid van de internationale meeting- en eventmarkt, te maken met een forse uitdaging. De verbouwing die we net achter de rug is stond uiteraard al veel eerder gepland. Echter komt ons nieuwe aanbod, ondanks het feit dat er minder expats zijn, zeer goed van pas. De Amsterdamse woningmarkt staat nog altijd onder druk en daar bieden onze long stay kamers voor een aantal mensen een tijdelijke oplossing. Dat merken we in de aanvragen en is dus geluk bij een ongeluk. Daarnaast kan een long stay gast ook gebruik maken van alle andere hotelfaciliteiten, zoals eten en drinken in onze bar en restaurant en parkeren op ons eigen terrein.

Over Mercure Amsterdam City
Dit moderne hotel aan de rivier ligt op acht minuten lopen van het metrostation Overamstel, op iets minder dan drie kilometer van de zakenwijk Zuidas en op een kleine vijf kilometer van de gezellige Dam. De gehele lobby is ingericht volgens de Hollandse vier seizoenen, naar een ontwerp van Atelier Floor.
De 368 klassiek ingerichte kamers, inclusief 30 long stay kamers, zijn voorzien van gratis wifi, een flatscreen-tv en thee- en koffiefaciliteiten. De luxueuzere kamers hebben ook een minibar, een Nespresso-apparaat, entertainmentsysteem en/of regendouche. In vele kamers zijn kunstwerken te vinden met het thema ‘Amsterdam’.
Het hotel is ook perfect ingericht om groepen te ontvangen van 75-150 personen die het aanwezige conference centre ook exclusief kunnen gebruiken. Er zijn ruime faciliteiten voor parkeren en f&b, evenals een grote aanlegsteiger voor boten.

Bron: pb


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu