Lange-Avonden-Wijnquiz | Grape Surprise

Het einde van het jaar is ook de spelletjestijd van het jaar. Vroeg donker, lekker bij de open haard een glaasje wijn drinken en een spelletje doen. Nu valt dat te combineren, importeur. C’est le vin heeft een wijnquiz ontwikkeld waarmee spelers hun wijnkennis kunnen testen en tegelijkertijd kunnen proeven.

Zes flessen wijn zijn verpakt en genummerd en bij iedere wijn komen zes vragen en drie bonusvragen. De zes vragen gaan over algemene wijnkennis en over de wijn die je proeft. Bij de zesde vraag kan aangegeven worden wat er op dat moment geproefd wordt. De bonusvragen gaan wat dieper in op wijnkennis en betreffen vaak actuele wijnfeiten, zoals wat een wijn op een veiling heeft opgebracht.

De vragen en antwoorden zijn op leuk vormgegeven kaartjes gezet. Bij de uitleg zit ook nog suggesties voor gerechtjes bij de wijnen om de quiz te combineren met een etentje.

Het is echt leuk!

Voor de feestdagen, maar bijvoorbeeld ook om een avond een invulling te geven. Als er bijvoorbeeld te weinig gespreksstof is, wat weleens kan voorkomen. Het is ook een aangenaam cadeau.

Alles erop en eraan nu voor € 67,50, de Grape Surprise is er in 6 flessen, 4 flessen en 3 flessen.  Grape Surprise

Xander de Bas is overigens de directeur van C’est le vin De Bas is is daarnaast bezig met Magister Vini studie en hij heeft eerder ook de Diploma Course afgerond. Een goede prestatie voor een 28-jarige jonge vader. C’est le vin is een jong wijnbedrijf in Haarlem en omstreken dat zich richt op het importeren van kwaliteitswijnen, direct van het wijnhuis. Zij brengen als wijnspeciaalhandel wijnhuizen op de Nederlandse markt die daar voorheen nog geen of weinig toegang hadden. Dit zijn voornamelijk onafhankelijke wijnboeren, veelal nog in familiebezit.  Vanuit hun import leveren zij direct aan voornamelijk de horeca.  De missie is om in de huiswijncategorie het niveau op de Nederlandse wijnmarkt omhoog te brengen en om betaalbare topwijnen te kunnen leveren.

De wijnen van de Grape Surprise zijn in samenwerking met C’est le Vin uitgekozen en ingekocht en het zijn stuk voor stuk goede wijnen. Ik kan de wijnen hier niet verklappen, maar het is een goede keuze.

Spelen maar!

C’est le vin


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu