Haras de Pirque | by Antinori

Haras de Pirque is eigendom van de befaamde Italiaanse wijnfamilie Antinori. Endan weet je het wel, kwaliteit verzekerd van instap tot premium. Het wijnhuis ligt in Chili, 30km ten zuiden van Santagio in Maipo Valley. Haras de Pirque is een blend van de Nieuwe en Oude wijnwereld; een blend tussen Chili en Italië, een blend van verschillende families met één gedeelde passie: het produceren van fantastische wijnen. Door deze samenwerking kunnen consumenten in de horeca straks genieten van topwijnen uit Chili met de Italiaanse allure van Antinori. Wie nu al thuis deze wijnen wilt ontdekken kan terecht bij de Gastrovino Wijn & Delicatessen winkels in heel Nederland.

Duurzaam hoefijzer

Ronduit spectaculair is de wijnkelder van Haras de Pirque, die de vorm van een hoefijzer heeft. De oudste volbloedpaardenfokkerij van Chili uit 1892 ligt op slechts een steenworp afstand van de wijnmakerij. De beste renpaarden uit Chili kwamen hier vandaan. De kelder, gelegen op de heuvel, is ontworpen om het element zwaartekracht in alle fasen van de wijnproductie te integreren. Hierdoor wordt het gebruik van apparatuur beperkt en een hogere mate van energiebesparing en kwaliteit gegarandeerd. Duurzaamheid is erg belangrijk voor Haras de Pirque en leidend bij de hele bedrijfsvoering, van watermanagement tot aan ‘people management’. Uiteraard hoort daar ook biologisch boeren bij. Sinds 2006 ligt de focus op het maken van biologische wijn. In 2016 was de transitie naar biologische wijnbouw voltooid en inmiddels zijn alle rode wijnen biologisch gecertificeerd.

Haras de Pirque bezit 135 hectare wijngaarden  in de Maipo Andes Valley. Hiervan is ongeveer 90 hectare beplant met de rode variëteiten cabernet franc, cabernet sauvignon en carmenère, waar zij vier biologisch gecertificeerde wijnen van maken. De wijngaarden in de koele kustgebieden Casablanca- en Leyda Valley zijn beplant met chardonnay en sauvignon blanc voor de twee witte wijnen in het portfolio.

The Chilean adventure started at the beginning of 2000; Haras the Pirque is really a unique place that is able to produce wine with a lot of vibrancy, elegance and grace. It respects perfectly what the Antinori family was looking for, a long-term development of territories with great potential and quality wines. And that is also what we look for in our partners, long term and quality relations. That’s why we are extremely excited to start this new relation with Wines & Spirits.” Alessandro Leone, Export manager of  Marchesi Antinori.

Over Wine & Spirits Company

Wine & Spirits Company is de trotse importeur van Haras de Pirque. een zelfstandig importeur en distribiteur van wijnen en dranken in Nederland.  Van Haras de Pirque voeren zij een knisperfrisse, licht tropische sauvignon blanc, een fruitige chardonnay met een beschaafd boterig karakter en 4 rode wijnen: de Reserva de Propiedad, Hussonet Grand Reserve, Galantas Grand Reserve en de icoonwijn Albis. De rode wijnen hebben de carmenere gemeenschappelijk, de verhoudingen met andere druivenrassen verschillen per wijn. De Albis is 80% carmenere, een zijdezachte elegante wegdroomwijn, een topper. De Reserva, Hussonet Grand Reserve en de Galantas zijn robuuste, zwoele wijnen. De wijnen van Haras de Pirque zijn vanaf heden exclusief verkrijgbaar voor de horeca en Gastrovino winkels in Nederland.

Bron: pb bewerkt door ChvZ


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl