Hevige sneeuwval in Priorat | Dak van Celler Vall Llach ingestort

Het dak van Celler Vall Llach, een belangrijke winery in Priorat, is ingestort als gevolg van zware sneeuwval. Spanje ondervindt momenteel zeer zware sneeuwval in het hele land, ook in Priorat en Terra Alta in Catalonië. Vooral de oudere gebouwen zijn niet bestand tegen een pak sneeuw van eenhalve meter of meer.

Op de ochtend van zondag 10 januari bezweek het dak van Vall Llach onder het gewicht van de sneeuw, waardoor het dak naar beneden kwam op de vinificatie-, opslag- en bottelarij van de wijnmakerij. Val Llach heeft een video op haar eigen website en Twitter heeft gepost met de buitenkant van de kelder. Via Vall Llach is het ook mogelijk om de winery te helpen en te doneren.

Roger Simó van Vall Llach verklaart dat in het pand flessen van het jaar 2019 lagen, een groot deel van de flessen van het nog onverkochte jaar 2018 én het recente jaar 2020 dat nog in de tanks zat. De oogst van 2020 oogst is klein als gevolg van zware meeldauw in Priorat vorig jaar, terwijl de verkoop van de oogst van 2018 traag verliep als gevolg van de pandemie.

Alle apparatuur zoals de persen, pompen en bottelmachines zijn ook bedolven onder de sneeuw en het puin. De volledige schade is nog niet bekend, dat neemt even.

Bron: TheDB Vall Llach

Foto: @Vall Llach

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu