Importheffing Europese wijnen in de USA | Stopgezet

Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan zucht men van opluchting nadat Amerikaanse handelsfunctionarissen de invoerrechten voor Franse, Spaanse en Duitse niet-mousserende wijnen hadden opgeschort. Amerikaanse en EU-functionarissen zijn nu overeengekomen om de importheffing, die voortvloeit uit een handelsgeschil in de lucht- en ruimtevaartindustrie, stop te zetten.

De EU is overeengekomen hetzelfde te doen met de tarieven die worden opgelegd aan Amerikaanse goederen, aangezien beide partijen een oplossing zoeken voor langlopende handelsgeschillen over steun aan rivaliserende bedrijven Boeing (VS) en Airbus (EU).

Wat een fantastisch nieuws’, zei Ben Aneff, president van de Amerikaanse wijnhandelsalliantie die sinds de introductie in oktober 2019 heeft gelobbyd tegen de importheffing van 25%.

De tarieven voor eten en wijn uit de EU zijn verwoestend en hebben enorme schade aangericht voor restaurants, retailers, importeurs en distributeurs’, zegt Aneff, die ook managing partner is bij Tribeca Wine Merchants in New York.

We bedanken Biden voor het luisteren en het snel handelen om een ​​einde te maken aan de zelf toegebrachte schade die deze tarieven veroorzaken. We zijn verheugd om weer zaken te doen met onze goede vrienden en collega’s aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

NL tekst ChvZ

Bron: Decanter importheffing


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl