Introductie | Ayala Wijnvrouw van het jaar

Het kwam ook wel heel goed uit dat de chef van het Indonesisch restaurant Blue Pepper op de Nassaukade een vrouw is. Want Barbara Verbeek van het Wijntheater en Clarissa Slingerland van het marketing- en PR bureau Miss Publicity hebben de nieuwe prijs Wijnvrouw van het Jaar samen bedacht en gelanceerd. En om die reden zit het journaille vandaag aan de dis. Jurylid Peter van Houtert van VerbuntVerlinden en de KVNW vat de koe gelijk bij de horens. ‘We hebben alle kritiek en commentaar gehoord. Maar neem van mij aan, de wijnwereld is ook in NL een mannenwereld. De horeca is ook gedomineerd door mannen. Het is daarnaast moeilijk vrouwelijke werkneemster te vinden in de branche.‘ Van Houtert hoefde er dus ook niet lang over na te denken om dit nieuwe event te gaan sponsoren met Ayala.

Ayala is, alhoewel onderdeel van Bollinger, een internationaal opererend zelfstandig huis met een vrouwelijke wijnmaakster. De winnaar van Wijnvrouw van het Jaar zal een paar dagen ontvangen worden in Ay en mag meelopen met de wijnmaakster.

Jurylid Janny van der Heijden vult Van Houtert aan ‘Het is een non-discussie die er gevoerd wordt. Er is zakenvrouw van het jaar, sportvrouw, onderneemster etc. Waarom geen wijnvrouw. Bovendien ruiken en proeven vrouwen beter en kopen ze in 80% van de gevallen de wijn.

Barbara Verbeek voegt er nog aan toe dat zij al een paar jaar ‘zwanger’ was van het idee wijnvrouw van het jaar en inmiddels ontzettend blij met is met hoe het project er uit is gaan zien.  Clarissa Slingerland leidde de perslunch strak en vrolijk.

31 mei a.s. wordt de winnares bekend gemaakt. Kandidaten etc. zijn te vinden op Wijnvrouw van het Jaar

U kunt nog stemmen!

ps de chef van Blue Pepper is zeventien jaar geleden dit restaurant begonnen. Santa is 77 en haar familie (5 kinderen, 12 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen), wonen nog in Indonesië. Jaarlijks gaat zij terug om ideeën op te doen. Blue kookt Indonesche wonderschone kleine hapjes en heeft, naast Ayala, een dijk van een wijnkaart. Blue Pepper

Overigens gaat champagne uitstekend samen met Indonesisch eten. Zowel de Brut, Blanc de Blancs 2012 (zie foto) en de Zero Dosage. het is maar dat u het weet.

ChvZ


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl