Introductie wijntap | metamorfose wijnafdeling Albert Heijn

AH voegt 18 achttien wijntaps toe aan het assortiment. De wijnen hebben dezelfde kwaliteit als wijn uit een fles en zijn gekoeld vier tot zes weken houdbaar. De wijntap is onderdeel van de vernieuwingen op de wijnafdeling. Met een voorselectie van de wijnen wordt het vinden van de juiste wijn een stuk makkelijker. Bag-in-Box is de term die in het buitenlandwordt gebruikt. AH vindt die term voor de consument te onduidelijk. Vandaar de nieuwe term wijntap.

Albert Heijn heeft twee voorselecties gemaakt: momentwijnen en favorietwijnen. De momentwijnen zijn voor een specifiek moment, passend bij het seizoen. De favorietwijnen zijn wijnen binnen een bepaald thema. De selecties wisselen regelmatig. Spike Huisman, category manager wijn bij AH: ‘We starten met een voorselectie van bekroonde wijnen uit De Grote Hamersma, de bekendste wijngids van Nederland.’ Klanten kunnen deze speciaal geselecteerde wijnen ook online bestellen met de nieuwe Wijnboxen: een selectie van zes wijnen op basis van momenten en favorieten en drie exclusieve online wijndeals.

Wijntap

Een relatief nieuwe ontwikkeling in wijnland is de BIB/wijntap: van 1,5 tot 3 liter wijn in een doos. In andere Europese landen zijn deze wijntaps populair.  In Nederland kampt de bag in box-wijn nog met een imagoprobleem. Albert Heijn laat met de introductie van de wijntap zien dat dit niet nodig is. De wijn is niet alleen net zo lekker als wijn in de fles, hij is ook nog lang houdbaar: koel bewaard zo’n vier tot zes weken. Omdat de wijn ook niet gebotteld is, is het ook nog beter voor het milieu. AH heeft het formaat aangepast omdat uit onderzoek bleek dat 3 liter voor veel consumenten te hoog gegrepen bleek. Het nieuwe formaat is 2,25 liter.

Onder andere een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland en Côte du Rhône uit Frankrijk zijn vanaf nu beschikbaar in een wijntap. Voor klanten die geen hele fles of tap willen openmaken, komt er meer keuze in kleine flessen met een inhoud van 37,5 cl. Dit assortiment wordt uitgebreid met bijna twintig varianten, van de populaire ‘Slurp’ – in het klein ‘Slurpie’- van Ilja Gort tot de AH Excellent Selectie Touraine.

Wijn met minder of zonder alcohol

Ook wijnen met een lager alcoholpercentage of zonder alcohol zijn in opkomst omdat consumenten soms een licht wijntje willen drinken. Albert Heijn introduceert drie varianten Skinny wijn: rood, wit en rosé. Deze wijn smaakt als een normale wijn maar heeft een lager alcoholpercentage. Daarnaast zijn er twee wijntaps met een lager alcoholpercentage. Er komen ook twee alcoholvrije (0.0%) wijnen in het assortiment van wijnhuis Torres.

In de winkels hebben alle wijnen een nieuw schapkaartje met een heldere smaakaanduiding. Daarop staan ook wijn en spijs-tips, de herkomst, prijswinnend, of de wijn biologisch is en of deze een lager of geen alcoholpercentage heeft.

De wijnschappen hebben daarnaast een iets donkerder tint gekregen. Verder zijn er wijnen uit het assortiment verdwenen en nieuwe wijnen opgenomen. De voorheen categorie bijzondere wijnen is verdwenen. Deze wijnen staan weer in het gewone schap, met een uitgebreide uitleg erbij.

Een selectie van aanbevelenswaardige wijnen (prijzen tussen de 4 en 6 Euro):

0,375 liter Rodet Macon-Villages
0,375 liter Sangre de Toro rood
0,375 liter AH Excellent Selectie Toscane Chianti
Finca Las Moras malbec
Stellenbosch vineyards Pinotage
Mastri Vernacoli Lasgrein
Castaňo Monastrell Bio
Castaňo Hécula Monastrell

 

ChvZ


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl