Jerez | Valdespino: klassiek en elegant

Valdespino is één van de oudste producenten van Jerez en daarmee van . Het bedrijf staat erom bekend haar sherry’s, als enige sherryhuis, te vergisten in eikenhouten vaten waar roestvrijstaal de norm is. Daarnaast worden de befaamde Fino Inocente en Tio Diego gemaakt van druiven afkomstig van één perceel. Dit single vineyard principe is uniek in de sherrywereld. Voor alle sherry’s van Valdespino geldt dat men een langere lagering hanteert dan wettelijk voorgeschreven is. Dit zorgt voor de hoge kwaliteit waar het huis bekend om staat.

Valdespino wordt sinds kort in Nederland vertegenwoordigd door Verbunt Verlinden. “We zijn bijzonder trots op het feit dat we met Valdespino de absolute top van sherryproducenten aan ons hebben verbonden. Dit wereldberoemde huis past perfect in de merkenstrategie die wij voeren met premium merken uit alle belangrijke wijngebieden van de wereld en nu dus ook sherry. Leuk feit is dat we 95 jaar geleden als J.A. Verbunt’s Wijn en Likeurhandel de sherry’s van Valdespino al importeerden en verkochten. Fantastisch dat het huis na al die jaren weer terugkeert op het oude nest! De sherrymarkt in Nederland is een moeilijke markt. Wij gaan samen met Valdespino graag de uitdaging aan om sherry weer op de kaart te zetten. We zien veel mogelijkheden door de enorme gastronomische inzetbaarheid van de sherry’s van Valdespino.” Aldus Peter van Houtert, Managing Director Verbunt Verlinden.

Het is fascinerend om te zien dat de paden van Verbunt Verlinden en Valdespino zich na 95 jaar opnieuw kruisen. Met veel enthousiasme nemen we deze stap en we kijken ernaar uit om met een gepassioneerd en bekwaam team het merk in Nederland op te bouwen. Verbunt Verlinden begrijpt de filosofie van Valdespino en ik ben er zeker van dat we tot mooie resultaten voor beide bedrijven zullen komen.” – Ignacio López de Carrizosa, Export Director Valdespino.

De oorsprong van de Bodega Valdespino gaat terug tot 1264. En is daarmee één van de oudste Bodegas in Jerez. Het bedrijf houdt vast aan tradities en de focus ligt op terroir. Waar de meeste sherryproducenten geen eigen wijngaarden bezitten, heeft Valdespino 186 hectare aan eigen wijngaarden. De belangrijkste wijngaarden bevinden zich in de Pago Marcharnudo waar de druiven voor de single vineyard sherry’s Fino Inocente en Tio Diego verbouwd worden, een zeldzaam fenomeen in de sherrywereld. Sinds 1999 is Valdespino onderdeel van het familiebedrijf Grupo Estévez.

Verbunt Verlinden  is een Nederlandse wijnimporteur met een assortiment topmerken uit alle belangrijke wijngebieden. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden richt zich op horeca, groothandel en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.

Proefnotitie Fino Innocente: Sherry was vroeger ongelofelijk populair. Wie herinnert zich niet de kruiken die de moeders vroeger in huis haalden. Sherry biedt ongelofelijke variatie en diepgang, er is veel meer dan die kruiken van vroeger. Sherry is een perfect aperitief. Zo is deze Fino Innocente elegant, beendroog, zacht en zilt met prachtige verdieping en lengte. Een feestje van smaken, redactie Winebusiness.nl

Bron: pb

 

 

 

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu