Job de Swart MW wint ook | Taransaud Tonnellerie Award

Ieder jaar viert het IMW begin november de Annual Award Ceremony in Londen: een hoogtepunt in de kalender van The Institute of Masters of Wine. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in de historische Vintner’s Hall is de nieuwe lichting Masters of Wine officieel gehuldigd. Dit gebeurde met veel egards en in aanwezigheid van zo’n 150 gasten.

In 2018 zijn er wereldwijd 14 kandidaten afgestudeerd, waaronder Job de Swart MW. Hij is na Frank Smulders MW, behaald in 1992, en Cees van Casteren MW, 2013, de derde Nederlander die slaagt voor het examen. Het was voor Job een reis van zeven jaar en in die tij dis hij ook nog vader geworden van twee kinderen. Job is als wijninkoper verbonden aan Les Généreux, een samenwerkingsverband van 38 onafhankelijke wijnwinkels. Momenteel telt het gerenommeerde instituut 380 Masters of Wine, gevestigd in 30 landen. Er zijn daarnaast nu 359 studenten afkomstig uit 45 landen. De laatste 10 jaar zijn er 80 MW’s bijgekomen. Het IMW bestaat sinds 1955.

Tijdens de inauguratie zijn ook zeven prijzen uitgereikt aan kandidaten die excelleren in bepaalde delen van het driedelige MW-examen. Deze loodzware, meerdaagse beproeving bestaat uit drie blindproeverijen met elk 12 wijnen en het schrijven van 13 essays over uiteenlopende onderwerpen die met wijn te maken hebben. Daarna volgt nog een eigen onderzoek op wetenschappelijk niveau.

De prestigieuze Bollinger Medal voor de beste wijnproever ging naar de Amerikaanse Lindsay Pomeroy. Ook ontving zij de Austrian Wine Marketing Board Award voor haar uitmuntende presentaties tijdens het hele examen. Nederlander Job de Swart MW won de Taransaud Tonnellerie Award voor zijn excellente essays op het gebied van wijnproductie- en behandeling. Aan de prijs is een reis naar Frankrijk verbonden om bij Taransaud de productie van eikenhouten vaten van dichtbij te ervaren.

Over de afstudeerscriptie van Job over wijnproductie en wijnbehandeling publiceren we binnenkort meer.

Lees hier het officiële persbericht van The Institute of Masters of Wine: IMW new MW’s

Foto:  Adrian Garforth MW, voorzitter van het IMW en Job de Swart


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu