Languedoc | Château Belles Eaux

Het is soms wat lastig uit te leggen. Veel wijnbedrijven in Frankrijk hanteren meerdere namen, zo ook Belles Eaux. Het Chateau heet Belles Eaux en het Domaine Mas Belles Eaux. Soms ligt het onderscheid in eigen of gekochte druiven, maar dat hoeft niet. Het heeft hier te maken met de AOP. De wijnen van het chateau heten Belles Eaux en van het Domaine Mas Belles Eaux.

Het château dateert al uit de 17e eeuw en is in de loop der jaren gerestaureerd, uitgebreid en gemoderniseerd. In middels is Belles Eaux hypermodern in gerestaureerde gebouwen. Belles Eaux ligt in de Languedoc-Pezenas en is vernoemd naar de vele waterbronnen op het terrein.

De wijngaarden omvatten circa 80 hectares op heuvelachtig gebied ten noorden van Pezenas. Het terroir is alluviaal met grind op rode klei. Mas Belles Eaux maakt wijnen van syrah, grenache, mourvèdre en carignan.

En dat zijn indrukwekkende wijnen.

Het Domaine maakt onder IGP Pays d’OC – in robuuste flessen gebotteld – een prachtige grenache blanc, een grenache-cinsaut rosé en een indrukwekkende petit verdot. Ze hebben wat hogere alcoholpercentages, maar dat doet niet af aan het evenwicht en balans in de wijnen.

Het Château produceert onder AOP Languedoc de Les Coteaux reeks – eveneens in robuuste flessen – een boterzachte blend van grenache blanc, clairette, vermentino en roussanne. Ook een rosé van syrah, grenache en mourvèdre zit in het pakket naast een intense rode Les Coteaux wijn van dezelfde druiven als in de rosé.

Het Château maakt onder AOP Languedoc-Pézenas van oude stokken onder de naam Veilles Vignes een uiterst geconcentreerde blend van syrah en grenache noir. Een hemelse nectar.

Het Château maakt tot slot onder AOP Languedoc de icoonwijn Carmin van syrah met achttien maanden opvoeding op barriques. Een wijn met balans, lengte, intensiteit en complexiteit. Kan zeker 10 jaar ouderen.

Mas Belles Eaux maakt sinds kort onderdeel uit van Grand Chais de France. De prachtige wijnen van dit huis zijn verkrijgbaar bij de betere wijnhandel en worden geschonken bij de betere horeca.

Verkooppunten.  (Partner winkels van GCF) : La Baume Verkooppunten

Dit huis is een aanrader!

 

Charlotte van Zummeren

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl