LFE & Eden Hotels | intensieve samenwerking

Per 1 augustus 2019 gaat de Maartensdijkse wijnimporteur LFE een exclusieve samenwerking aan met hotelgroep Eden Hotels, onder meer bekend van het American Hotel in Amsterdam en de Brasserie FLO bedrijven.

Eden Hotels is een oer-Hollandse hotelfamilie die sinds 1947 zorgt voor lokale beleving en blijvende herinneringen voor haar gasten. Gastvrijheid en plezier is het credo! Het bedrijf is opgericht door Sjoerd Dijkstra en onder meer bekend van het beroemde American Hotel in Amsterdam en de verschillende Brasserie FLO zaken. Het concern staat tegenwoordig onder bezielende leiding van zoon Léon Dijkstra en telt momenteel 13 hotels, allen met een unieke, lokale identiteit.

Speciaal voor Eden Hotels ontwikkelde wijnimporteur LFE een serie huiswijnen, gemaakt en gebotteld door moederbedrijf Castel, Frankrijk’s grootste wijnproducent en eigenaar van meer dan 20 gerenommeerde chateaux en domaines. LFE biedt daarnaast een totaalconcept op het gebied van productondersteuning, bestaande uit een assortiment onderscheidende kaartwijnen, wijntrainingen op maat binnen de zogenaamde Eden College, wijnkaartadviezen en verzorgt onder meer wijn/spijsavonden op locatie.

Net als bij LFE staat ook bij Eden Hotels het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda, waarbij de drie kernwaarden ‘People, Planet en Profit’ een centrale rol spelen. Het zoeken naar een juiste balans tussen mens, milieu en ondernemen. Zo is Eden Hotels in het bezit van de hoogst mogelijke Green Key onderscheiding en doet er alles aan om het milieu te besparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Een ander belangrijk initiatief van de hotelgroep is de ‘Sjoerd Dijksta Foundation’. Bij zijn afscheid als actief hotelier in 2007 had Sjoerd Dijkstra het idee om een stichting op te richten waarmee jonge mensen in het “prachtvak” van hotelier, zoals hij het graag noemt, een goed uitzicht op een succesvolle carrière kon worden geboden. Waar voorheen vooral de nadruk lag op het helpen van studenten in het hoteliersvak, zet de stichting zich nu in voor uiteenlopende maatschappelijke projecten. Deze zijn gericht op kwetsbare groepen in de samenleving en altijd gerelateerd aan de hospitality industrie. LFE is met ingang van deze samenwerking een vaste partner van de Sjoerd Dijkstra Foundation.  Zie voor meer info Sjoerd Dijkstra Foundation

Over Eden Hotels

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 een lokale beleving en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar gastvrijheid en plezier de belangrijkste pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, The ED Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en het Savoy Hotel Rotterdam. Zie voor meer informatie Eden Hotels of bekijk de individuele hotelwebsites.

Over LFE

Wijn is emotie, passie en beleving. Maar van wijn een succes maken in de Nederlandse markt, dat is gewoon keihard werken. Bij LFE helpen wij klanten om een maximaal rendement te halen uit hun wijnassortiment. Met een wereldwijd netwerk van wijnproducenten, een feilloze logistieke infrastructuur en diepgaande marktkennis als basis, brengen we leven in hun wijnkaart! Samen met de klant zoeken we naar creatieve manieren om hun klanten te verleiden, verrassen en activeren. Samen winnen in wijn, dat is wat LFE drijft.

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu