Live & Online | Masterclass Ribera del Duero

Ribera del Duero verzorgt volgende week twee educatieve en interactieve masterclasses en brengt daarvoor éénmalig erkende Masters of Wine en gerenommeerde wijnmakers bijeen. Liefhebbers maken op deze bijzondere manier niet alleen kennis met het gebied, maar ook met de experts. Niemand minder dan Tim Atkin en Cees van Casteren, Masters of Wine en vier gewaardeerde wijnmakers uit de D.O. Ribera del Duero delen hun expertise over het gebied. Dit uitzonderlijke evenement kun je LIVE volgen.

Ribera del Duero experts en Masters of Wine Atkin en van Casteren zijn bij beide dagen aanwezig om hun expertise te delen over o.a. de karakters van de wijnen en bespreken waarom de wijnstreek uiterst interessant is. Gedurende iedere Masterclass sluiten tevens elk twee van de gerenommeerde wijnmakers aan.

Dinsdag 16 maart vindt de eerste Masterclass plaats waar we speciaal een aantal importeurs voor hebben uitgenodigd. Gedurende deze Masterclass worden er wijnen geproefd van Ribera del Duero, die nog opzoek zijn naar een Nederlandse importeur. Wijnmaker en technische directeur Jorge Bombín, van wijnhuis Legaris en Maria Lopez Repiso, operationeel directeur van Sarmentero zijn hierbij aanwezig.

Woensdag 17 maart zijn twee andere wijnmakers uit de streek aan zet, namelijk: Isaac Fernandez Montaña, oenoloog en directeur van Bodegas Monteabellón en Almudeña Alberca, eerste Spaanse vrouwelijke Master of Wine en hoofd wijnmaker van Viña Mayor. Tijdens deze Masterclass sluiten een aantal wijn journalisten aan en proeven samen Ribera del Duero wijnen, die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Lijkt het je interessant om deze uitzonderlijke Masterclass te volgen? Dat kan! Beide Masterclasses zijn te volgen via een livestream op het YouTube Pitch PR. Zet je laptop klaar op dinsdag 16 en woensdag 17 maart om 19:00 uur en laat je inspireren door deze erkende specialisten uit de internationale wijnindustrie.

Over Ribera del Duero     
Ribera del Duero is één van de bekende wijngebieden van Spanje met een hoge reputatie. Het wijnbouwgebied bestaat uit ongeveer 23.200 hectare, heeft 315 wijnbedrijven, 8.148 druiventelers en is te vinden in het hart van Noord Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijngaarden liggen op 720 tot 1.100 meter boven de zeespiegel en er heerst een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. De wijnen uit Ribera del Duero DO onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatieve toewijding. De wens om uit te blinken, de ervaring en creatieve houding in combinatie met toewijding, traditie en talent van de wijnproducenten, maken de wijnen uit Ribera del Duero uniek. Ribera del Duero wordt in Nederland vertegenwoordigd door Pitch PR & Communicatie. ‘Made to move you’.  Ribera del Duero


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl