Russian River Valley | Zoomen met Marimar en Cristina Torres

Het was voor de eerste keer dat Marimar Torres een internationale zoomtasting geeft. Vijftig proevers uit diverse landen waren verbonden met Marimar en haar dochter Cristina in Russian River Valley in Californië. Importeur Walraven Sax zorgde voor de samples, Marimar en Cristina lichtten toe.

Even terug

Marimar Estate, gelegen in Californië, is de wijnmakerij van Marimar Torres, een lid van de vierde generatie van de Torres-familie uit Spanje. In 1986 begon ze met het planten van wijngaarden en in 1992 bouwde ze de wijnmakerij in de stijl van een traditionele Catalaanse boerderij. Ze cultiveert momenteel 32 hectare verspreid over twee wijngaarden in Sonoma Coast en Russian River Valley genoemd naar Don Miguel en Doña Margarita, haar ouders.

Duurzaam

Marimar Estate heeft de duurzaamheidscertificering van de California Sustainable Winegrowing Alliance. Het wijnhuis heeft als doelstelling om het milieu zoveel mogelijk te beschermen. Begin 2015 werd de wijngaard 100% zelfvoorzienend in energie door gebruikmaking van zonnepanelen.

Zoom

In Russian River Valley was het half negen in de ochtend en Marimar en Cristina zaten aan de keukentafel fris te proeven. Marimar lichtte toe dat ze destijds naar de V.S. is gegaan omdat ze een eigen winery wilde. In Spanje was er voor vrouwen onder Franco niet veel kans. Marimar is overigens een gestudeerde vrouw, ze spreek 6 talen en heeft een graad in Business en Economics aan de universiteit van Barcelona. In California heeft ze aan Davis een jaar oenologie gestudeerd. Ook dochter en marketingdirecteur Cristina heeft een cv dat er mag wezen met o.a. Princeton en Insead.

Tijdens de proeven stond de fruitige niet-houtopgevoede Acero chardonnay op tafel, de La Masía chardonnay was helaas in Nederland niet voorradig en werd in januari 2021 nagestuurd. De La Masía chardonnay is opgevoed én vergist op Franse eikenhouten vaten. De Don Miquel wijngaard waar de La Masía  wijnstokken staan is een cool climate wijngaard en dit geeft de wijn elegantie en een delicaat karakter. In het fijne palatum proef je vanille en een botertje, maar dat is delicaat. Goede balans tussen de zuren en de alcohol van 14,1. Een toppertje.

De twee prachtige kauwbare pinot noirs komen van de Don Margarita en Don Miquel wijngaarden. Het zijn voorbeeld pinot noirs met veel fruit en een prachtige backbone. Marimar vertelde dat haar broer Miguel in eerste instantie vond dat het alcoholpercentage te hoog was. Dat is ook zo met 14,5%, maar dat merk je niet. Marimar heeft een jaar de druiven eerder geplukt, maar dat werd geen succes. Er werd geen phenelogische rijpheid bereikt.

Marimar Estate heeft ook voor het eerst een albarino uitgebracht. Een Amerikaanse albarino: rond, zacht en tropisch met een bescheiden alcoholpercentage van 12,5%.

Fan

Marimar Torres maakt prachtige wijnen in Californië. Wat ontzettend goed dat zij haar droom heeft doorgezet en naar de V.S. is vertrokken. De wijnen zijn verkrijgbaar in de horeca en bij o.a. perfecte wijn. Een overzicht van alle wijnen is te vinden bij Walraven Sax: WS Marimar

ChvZ

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl