Mendoza | Domaine Bousquet

Van Frankrijk naar Argentinië, zo is dat gegaan bij Phebus en zo is dat ook gegaan bij Domaine Bousquet. De familie Bousquet komt uit Carcassonne in de Languedoc en werkte al 4 generaties in de wijnbouw. Op enig moment begon het te kriebelen want Argentinië lonkte. In 1990 ging de familie Bousquet naar Mendoza om te kijken of ze daar een wijnbedrijf konden starten. Net als vele anderen voor hen ontdekten de Bousquetten dat de regio door de hoogte en het terroir perfect was voor hun plannen.

In 1997 ging de familie tot daden over. Er werd een stuk grond gekocht en ze verhuisden van Frankrijk naar de voet van de Andes. Het 110 hectare stuk grond is gelegen in de Gualtallary vallei in Tupungato, Mendoza op 1200 meter hoogte, waardoor het een van de hoogste wijngaarden in Mendoza is. Met koele nachten en een bijna constante wind biedt het Domaine ideale omstandigheden voor wijnbouw; verschil in dag en nacht temperatuur, matige hitte en altijd een briesje. Hierdoor kan het Domaine ook grotendeels biologisch werken.

Een ander uniek pluspunt is dat het daar weinig regent, ongeveer 200 mm per jaar. Door middel van irrigatie hebben ze nu invloed op de waterhuishouding van de druiven. Wist u dat het water dat de Bousquetten voor irrigatie gebruiken, gebotteld een van de populairste waters in Argentinië is? Domaine Bousquet produceert mede daardoor druiven met een lagere pH, die leveren prachtige evenwichtige wijnen met een intense kleur.

Het doel van de familie Bousquet was om de traditie van Europese wijnbouw te verenigen met de ideale omstandigheden in Mendoza. Het resultaat zijn wijnen met een intense kleur, een fruitig karakter, een goede structuur met zachte tannines en mooie zuren. Inmiddels produceert Domaine Bousquet 5 miljoen flessen per jaar die voor 95% geëxporteerd worden naar 50 landen.

In Nederland heeft importeur Wijntransport 16 wijnen van Bousquet in het portfolio. Van mono-cepages tot blends, van stille tot zoete wijnen.
De chardonnay, malbecs en de pinot noir, en dit is maar een selectie, zijn uiterst verleidelijk met hun intensiteit en zuiverheid. De cabernet sauvignon is aangenaam rokerig met veel cassis. Probeer ze zelf eens!

Portfolio Wijntransport Bousquet Bousquet

 

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2021 | Winebusiness.nl