Monterrei | Pepe en Pepa Porter

Monterrei is slechts 437 hectare groot. Of klein eigenlijk. De versnippering is minder extreem dan in Ribiero, en er zijn wat meer grotere producenten actief. Men produceert hier relatief meer rode wijn (30% tegen 70% wit), en de belangrijkste druif is de godello. En die godello, die heeft wel wat! Zo schreef Frank Smulders MW even geleden op Winebusiness.nl

Monterrei ligt meer landinwaarts in Galicia dan Rías Baixas – dichter bij Bierzo – en profiteert van veel zon en een iets warmer klimaat, maar nog steeds met de maritieme invloed van de Atlantische Oceaan. Naast godello verbouwen de wijnboeren in de streek mencia, een relatief kleine druif met daardoor tannines en toch veel fruit.

Colaris heeft nu twee wijnen uit Monterrei. Pepe Porter van mencia en Pepa Porter van godello.

De Pepe Porter rijpte slechts enkele maanden op barriques zodat het hout nooit overheerst. Mooie neus van vooral zwarte kers met veel kruidige tonen en specerijen, gevolgd door weer veel rood fruit in de mond, bosbes en rode kers en iets vanille en toast. Aangenaam, mild en rijp, goed in balans en sappig. Gehuld in een kek rood label.

De Pepa Porter is dus van godello, die mooie wijnen met een vetje en een bittertje levert. Deze Pepa Porter is de overtreffende trap van godello. De jaargang 2019 heeft een exotisch parfum met nectarine en abrikoos. Ook in de mond veel wit fruit, mineraal verfijnd en citrussappig, met een mix van abrikoos en perzik, suave en fluwelig zacht in de afdronk. Deze kreeg een gouden medaille op Mundus Vini en daar komt kwaliteit wel bovendrijven, mind you! Pepa gaat gekleed in een mooi blauw label.

Nu in de aanbieding voor € 11,50.

Pepa Porter

Pepe Porter

ChvZ


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl