Neleman | ‘Meest inspirerende ondernemer van het jaar’

Begin maart is Derrick Neleman – oprichter en eigenaar van Bodegas Neleman met twee brandstores in Nederland en een eigen wijnhuis met wijngaarden in Valencia – door platform De Ondernemer uitroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar. Andere genomineerden waren o.a. Pieter Zwart van Cool Blue, Fokke de Jong van Suit Supply, Henk Jan Beltman van Tony Chocolony, Michiel Muller van Picnic en Marcel Boekhoorn van HEMA.

Neleman maakt zelf wijn, altijd biologisch, altijd vegan friendly, altijd CO2 neutraal. Neleman plant bomen om de CO2 uitstoot te compenseren. Neleman zamelt kurken in voor hergebruik. Neleman behoedt lokale druiven voor uitsterven en maakt wijnen die elk jaar opnieuw nationaal en internationaal hoge scores krijgen van wijnschrijvers en in prestigieuze wijncompetities. Onlangs nog een zilveren medaille voor Neleman Signature Crianza in de Challenge Millésime Bio 2020 en goud voor de rode Just Fucking Good Wine 2018 in de Mundus Vini.

Begin maart is ook de officiële opening gevierd van de tweede brandstore van Neleman in Utrecht aan de Burg. Reigerstraat 24A. Maar liefst twee burgemeesters, de heer Jan van Zanen van Utrecht én die van Zutphen, mevrouw Annemieke Vermeulen, verrichtten de officiële openingsceremonie.

Special guest Candy Dulfer zorgde later voor een muzikale noot. Zij is een oude bekende van Neleman want zij maakte en speelde de soundtrack van de door Neleman geproduceerde veel geprezen wijndocumentaire Kissed by the grape uit 2008, waarin biologische wijnboeren in the spotlights worden gezet.

Bron: persbericht

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu