Off-dry February | Halve flesjes wijn, van Albert Heijn!

Het is weer februari, januari – en dry january – is voorbij. Vandaag stond er nog een groot artikel in de Volkskrant dat Dry January een doorslaand succes is. De afgelopen weken kwam de een na de andere expert voorbij om te vertellen hoe goed het is om een dry-january te houden. Aan de andere kant zijn er medische experts die expliciet uitleggen dat het lichaam best alcohol kan verdragen, mits niet te hoog alcoholisch én te snel gedronken. Lees bijvoorbeeld eens dit verhaal van een Britse gastro-enteroloog in de Decanter van drie jaar geleden. Het is nog steeds zeer actueel: Is Dry January nuttig?

Hoe het ook zij, minder of geen alcohol in januari slaat aan.

En nu is het februari. Dat is natuurlijk geen reden om gelijk de opgelopen achterstand van januari in te halen, maar meer een maand om er rustig aan weer van gaan te genieten.

Halve flesjes bieden hierbij uitkomst. Er zijn best veel halve flesjes van 375 ml op de markt. Ze zien er niet alleen schattig uit, maar ze hebben ook een leuke inhoud.

Ik noem hierbij van Albert Heijn als aperitief de vrolijk-frisse  Solatio Vino Frizzante Prosecco DOC Voor wit de zachte Undurraga Chardonnay en de romige Casillero del Diablo Chardonnay Met rood kun je alle kanten op met bijvoorbeeld en de ronde  Guigal Côtes-du-Rhône Rouge en de sappig fruitige Les Dauphins Côtes du Rhône rouge, de krachtig-soepele Antinori Santa Cristina Toscana en een mooie Rioja van Paternina Rioja crianza

Wist u trouwens dat Albert Heijn – naast de halve flesjes – ook een collectie mini-flesjes heeft van 187 ml? Wijnflesjes (klein) van Albert Heijn

Het voordeel van halve flesjes is natuurlijk dat je nooit teveel kunt drinken, want op een gegeven moment is het op. Je kunt uiteraard een nieuwe opentrekken, maar dat is in off-february niet de bedoeling. Drink en geniet met mate, zo is het toch?

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu